Discos

Suu, Dàmaris Gelabert i Gessamí Boada, entre les novetats discogràfiques de la setmana

També treuen disc avui Quimi Portet, La Maravillosa Cabeza Parlante i Marc Egea & Quirze Egea

| 06/04/2018 a les 19:30h

Suu
Suu | Arxiu artista
Quimi Portet
Festa major d'hivern (Fina Estampa, 2018)


Festa major d'hivern és el títol del nou disc de Quimi Portet; tretze cançons que sublimen aquesta barreja de sensibilitat i ironia que l’ha convertit en un referent inqüestionable per a joves i grans. El disc està coproduït juntament amb el britànic David Tickle, amb qui Portet ja havia treballat anteriorment a Astronomia razonable(EMI-Odeón, 1993) i Hoquei sobre pedres (Perro Records, 1997), i es tracta del desè àlbum del compositor vigatà. En aquest cas, es projecta l'obra d'un artista transmutat en un gènere en si mateix.


Suu
Natural (Halley Records, 2018)


La jove cantautora Suu publica el seu primer disc, Natural, després d'haver triomfat a xarxes socials com Instagram o a Youtube. L'àlbum ha estat enregistrat amb alguns dels músics més destacats del país, i segons explica ella mateixa, s’hi ha volgut mostrar natural “en el sentit més pur de la paraula”. Natural és un àlbum regnat per l’amor i la seva puresa; parla d’amor en l’amistat, en la parella i cap a un mateix, sempre amb frescor i claredat.


Dàmaris Gelabert
Naturalment (TotSona Records, 2018)


Naturalment és el títol del nou disc de Dàmaris Gelabert, el treball més familiar de l’autora. La reconeguda cantant fa un pas endavant en la seva proposta musical gràcies a la producció i els arranjaments del músic Àlex Martínez i a la col·laboració de músics de renom com David SolerGabriel AmargantJoan Rectoret i Arnau Figueres. Una proposta variada que va des de la música mediterrània fins al country passant pel rock, la rumba i la bossa nova.

 
La Maravillosa Cabeza Parlante
Dur i potent (Picap, 2018)


'Pop absurd' és l'etiqueta més adient per definir el que fa La Maravillosa Cabeza Parlante. El seu so característic i inclassificable és fruit de la confluència d'estils d'uns músics que anaven per camins molt diferents, del pop al punk passant pel jazz. Després de més de 150 concerts i tres discos enregistrats, ens sorprenen amb Dur i potent, un àlbum surrealista i psicodèlic que ens transporta a un món molt particular.

 
Gessamí Boada
White Flowers (Segell Microscopi, 2018)


White Flowers és el títol del primer disc de Gessamí Boada, cantant i compositora del Maresme. Amb la seva veu privilegiada i plena de matisos, l'artista ens regala una miqueta d'ella mateixa a cadascuna de les onze cançons, compostes majoritàriament en anglès, però també en català, en temes més personals com “Mirades” o “Gira”, una cançó en defensa de la llibertat de la dona. Les seves cançons flueixen entre el pop i el jazz i destaquen per una sensibilitat especial en la composició. A més, ha acabat d'arrodonir el disc amb col·laboracions molt especials com als dos duets que inclou: “T'enviaré”, amb la veu de Judit Neddermann, i “Angel's Lullaby”, un tema que compon i canta amb l'alemany Léon Rudolf.

 
Marc Egea & Quirze Egea
La ploma de perdiu (autoeditat, 2018)


Ja fa uns quants anys que Marc Egea fa música al seu aire, allunyant-se de les convencions però mantenint els peus ben enfonsats en les diverses tradicions musicals que ha anat treballant al llarg de la seva trajectòria. I és d’aquesta manera com ha acabat convertit, per a més d’un aficionat i per a més de dos, en una mena de músic de culte que no para de deparar sorpreses agradables. La més recent és La ploma de perdiu, un disc digital i casolà on les cançons tradicionals catalanes es combinen amb algunes composicions pròpies. Destaca el so salvatge –presidit en bona part pels brunzits de la viola de roda– i la veu genuïna amb què Marc Egea interpreta el repertori, i també la participació del seu fill Quirze, que hi aporta la tenora i algunes veus.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Quimi Portet, Gessamí Boada, Dàmaris Gelabert, Suu, discos

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.