Actualitat

Llach, Shakespeare i refugiats, ingredients de la nova obra de Dagoll Dagom

La companyia teatral presenta 'Maremar', una nova obra per a la qual preveuen l'estrena el 26 de setembre

Es tracta d'un nou espectacle que recrearà les cançons de Lluís Llach i les narracions de Shakespeare als temps actuals per fer una reflexió sobre la situació que estan vivint els refugiats a la Mediterrània

Totes les cartes del Grec

| 29/05/2018 a les 13:40h

La companyia teatral Dagoll Dagom presentarà el mes de setembre 'Maremar'
La companyia teatral Dagoll Dagom presentarà el mes de setembre 'Maremar' | Arxiu Dagoll Dagom
La companyia de teatre Dagoll Dagom estrenarà el 26 de setembre Maremar, un nou espectacle al Teatre Poliorama inspirat en les obres de Shakespeare i Lluís Llach. Així ho han anunciat en una roda de premsa a la fàbrica Moritz de Barcelona amb la presència dels actors i les actrius de l'obra, el director Joan Lluís Bozzo i la resta de l'equip creatiu de la companyia teatral.


L'obra a partir de la qual pren forma el projecte és Pèricles, el Príncep de Tir, una de les peces menys representades de Shakespeare, que no s'ha fet mai ni a Catalunya ni a l'Estat espanyol. "Un dels motius pels quals aquesta obra no s'ha representat és perquè conté molts escenaris diferents", ha argumentat Bozzo. Serà la primera aventura shakespeariana de la companyia al llarg dels seus 44 anys de vida.

D'altra banda, la música de l'espectacle estarà basada en l'obra de Lluís Llach, autor sempre atent a les problemàtiques socials. De fet, la cançó "Maremar" de Llach bateja l'espectacle, ja que conté metàfores inspiradores que lliguen els universos poètics de Shakespeare i Lluís Llach. Tal com ha explicat Bozzo: "Vam parlar amb Llach per fer-li la proposta d'utilitzar la seva obra i ens va donar via lliure per adaptar-la tal com consideréssim".

El músic Andreu Gallén ha adapatat els temes de Lluís Llach per realitzar la banda sonora de l'obra, i al mateix temps Ariadna Peya s'ha encarregat de dirigir-ne la coreografia. "Ens basem en l'univers musical de Llach per dibuixar una partitura amb creacions noves. Hem prescindit dels gustos musicals dels fans i ens hem cenyit explícitament en l'obra. Que ningú esperi les cançons més reivindicatives i revolucionàries", explica Gallén. Alguns dels temes del músic que s'interpretaran seran "Abril del 74", "Un núvol blanc", "I si canto trist" i "Maremar".

En total, la companyia estarà formada per nou actors i actrius que s'encarregaran de recrear aquest espectacle sota la direcció de Joan Lluís Bozzo. Els intèrprets que donaran vida als personatges seran Roger Casamajor, Anna Castells, Cisco Cruz, Mercè Martínez, Marc Pujol, Aina Sánchez, Marc Soler, Elena Tarrats i Marc Vilajuana.

L'argument d'aquesta obra s'adaptarà i es recrearà a l'actualitat, en diferents indrets de la Mediterrània on estan succeint els dramàtics episodis de la migració de molts ciutadans del Pròxim Orient que fugen de la devastació de la guerra de Síria, l'Iraq i tota la regió, a la recerca d'un futur més prometedor per a ells i les seves famílies. Amb Pèricles, Shakespeare recrea una metàfora sobre la vida, explicada com un viatge a través del mar. És també un cant a l'amor familiar i la reunificació dels membres dispersats d'una famíla que lluita pel seu retrobament. A partir d'aquesta coincidència d'escenaris, Dagoll Dagom aprofitarà la narració de les aventures de Pèricles per fer una reflexió sobre l'actual situació dels camps de refugiats. "Quan vam començar a contemplar Pèricles ​per adaptar les narracions, ens vam adonar que era realment difícil no fer comparacions amb el cas dels refugiats, ja que moltes ubicacions de l'obra coincideixen amb les de les actuals migracions", manifesta Bozzo.
 

Cartell de 'Maremar'. Foto: Arxiu Dagoll Dagom

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Dagoll Dagom, Lluís Llach, teatre, Shakespeare, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.