Estrena

Marc Amat i la força giratòria de l'ukelele

Estrenem "Giren", la primera cançó amb videoclip del seu nou EP

'Ara torno' (Picap, 2018) veruà la llum el 14 de setembre

| 29/08/2018 a les 13:30h

Marc Amat
Marc Amat | Arxiu de l'artista
A l'agost se li acaben els cartutxos i a l'estiu també, però encara hi ha cançons que ens fan pensar el contrari. Marc Amat aprofita aquests últims dies de sol i tempestes estivals per estrenar un dels temes que formaran part del seu primer EP. El músic d'Olesa de Montserrat ens cedeix l'exclusiva i ho fa en forma de videoclip. La cançó "Giren" sona i es veu així:


Amb només 23 anys, Amat firma Ara torno (Picap, 2018), la seva primera referència en solitari després d'un parell de singles gravats fa tres anys. Amb "Giren" vol obrir aquesta nova etapa, intentant explicar com la vida ens regala "canvis inesperats dels quals ningú se salva; la truita es pot girar en qualsevol moment, no hi ha res que quedi quiet i va bé recordar-ho".

Més enllà de la lletra, la cançó (i en general la música de Marc Amat) té un protagonista molt clar: l'ukelele. Ell mateix es considera membre de la "Generació Manel", tot i que reconeix que es va posar a tocar aquesta guitarra petita abans que el grup Manel la popularitzés. Com a periodista que també és, ha detectat que actualment hi ha molta gent que comença a endinsar-se en el món musical amb l'ukelele, en lloc de fer-ho amb la guitarra. Manel podria ser el referent d'Amat, però de la mateixa manera que ho són Pau Vallvé o Mishima. L'olesà però reconeix: "Només escolto música en català".

Aviat tornarem a tenir notícies d'aquest jove de 23 anys, el 14 de setembre es publicarà Ara torno i ja el dia 15 en farà el primer concert de presentació a Esparreguera. 

Portada d''Ara torno'. Foto: Arxiu de l'artista

Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, estrena, Marc Amat, Giren, Ara torno, videoclip, ukelele

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.