Festivals

La guia per saber com anar pel Vida

Alguns consells per poder gaudir del festival de Vilanova i la Geltrú, que se celebra aquest cap de setmana

| 02/07/2019 a les 14:05h

Festival Vida
Festival Vida | Ray Molinari
El festival Vida és un oasi en el món dels esdeveniments musicals d'aquesta època de l'any. Acostumats a grans escenaris, aglomeracions multitudinàries per veure els teus grups preferits i cues immenses per poder beure't una cervesa, el festival de Vilanova i la Geltrú t'assegura una experiència més propera i tranquil·la ambientada en l'entorn idíl·lic de la Masia d'en Cabanyes. Per gaudir encara més d'aquesta experiència vital que tindrà lloc del 4 al 6 de juliol, us deixem una guia bàsica per anar més preparats a la capital del Garraf aquest cap de setmana. 

Els tapats
El Vida destaca per tenir un cartell molt divers que porta des de grups de tall més clàssic, com ara Madness o The Charlatans, fins a propostes originals i desconegudes, de caràcter nacional i internacional, que d'aquí a uns anys poden acabar liderant l'escena musical. Fontaines D.C. és un d'aquests grups per explotar. Amb el seu post-punk amb marcat accent dublinès, enguany presentaran el primer disc, Dogrel (Partisan Records, 2019), amb una gran rebuda per part del públic i la crítica. El grup ja té programada una gira pels Estats Units durant el setembre de 16 concerts en 21 dies, alguns ja amb el cartell de sold out.

Meute destaca per la seva originalitat i per la seva tenacitat musical. La formació alemanya integrada per onze membres és una techno marching band i ha aconseguit transportar el so de les taules de mescles als instruments i, a més, fer-ho en format de banda en marxa; un concepte que barreja música electrònica amb una posada a escena totalment clàssica, a l'estil de bandes que també ens havia descobert el Vida en anteriors edicions, com Jungle by Night. Un tercer artista de qui també s'ha de parlar és Gus Dapperton. El bedroom pop de l'estatunidenc barreja les influències dels noranta amb les de grups que han marcat l'evolució del pop modern com Mac Demarco o Ariel Pink.


Per als més atrevits
El Vida és un festival marcadament indie per gaudir de la música en un ambient natural i amb un aforament reduït, si ho comparem amb els grans festivals amb els quals competeix. És per això que al Vida es respira un aire més calmat i menys dens que a altres festivals. Però, així i tot, si vols gaudir d'una bona festa i suar de tant ballar, el festival t'ofereix algunes propostes que et faran calçar les bambes. Derby Motoreta's Burrito Kachimba i el seu estil 'quinquidèlic' faran vibrar tots els que s'acostin a la Cabana Jägermusic. El grup barreja la psicodèlia amb el rock andalús, tot edulcorat amb un punt quinqui provinent de les seves lletres, estilisme i imaginari visual.

El power-pop de Yawners no és apte per a cardíacs. El duet madrileny, amb un estil que recorda els gironins Cala Vento, gràcies a uns ritmes vertiginosos i unes melodies rodones assegura una festa a l'escenari més guerriller, el de la Cabana. Altres grups que et provocaran cruiximents seran les Cariño i el seu tontipop d'alt voltatge, els mateixos Cala Vento presentant el nou disc Balanceo (Montgrí, 2019) i el rock alternatiu argentí d'Él Mató a un Policía Motorizado.


L'altre ambient de La Daurada
Per als més matiners i els que no dormen mai, el Vida no discrimina: el dissabte a partir de les 11.30 h hi haurà dos escenaris preparats a la Daurada Beach Club, l'espai versàtil que pot ser un restaurant o una discoteca. Els concerts, que s'aniran alternant i seran de curta durada, 30-45 minuts, duran a l'escenari d'arran de platja artistes com Roger Pistola, que amb els temes del seu nou disc, Adesiara (RGB Suports, 2018), que representa l'obertura al món de la seva música després de la introspecció i l'intimisme de les dues referències anteriors.

Marialluïsa i el seu pop metafísic, inspirat per companys de cartell com Ferran Palau o El Petit de Cal Eril, és un dels grups més nous del cartell. El quartet igualadí hi portarà el seu primer EP, Pren-t'ho amb calma (Bankrobber, 2019), amb el seu estil vitalista i transgressor. Ernets Crusats hi presentarà en primícia el seu nou projecte en solitari. L'artista vigatà, més conegut com a veu i ànima de La iaia, hi anirà acompanyat exclusivament de la seva guitarra. Per tancar el cartell de la Daurada també podrem gaudir del pop sorollós provinent de Madrid de Carolina Durante i el set de Machinda Records DJ, que juga a casa.


El Vaixell
Si us agrada la música íntima i de proximitat, el vostre lloc és l'escenari d'El Vaixell. Aquest cuidat emplaçament només estarà actiu el divendres i el dissabte just a l'hora que cau el sol, amb una programació de dos concerts per dia. L'escenari és un vaixell envoltat d'arbres centenaris i preparat, per tant, per a concerts íntims i de petit format. El primer que passarà per l'escenari naval serà el cantautor australià Didirri, una perla per descobrir. Aquell mateix dia podrem gaudir de la senzillesa de Kevin Morby i el seu xou de batecs lents. El dissabte serà el torn d'un doblet nacional: el cantautor i productor Fino Oyonarte portarà el seu primer disc en solitari, Sueños y tormentas (Buenaventura, 2018), i Ferran Palau delectarà amb el seu minimalisme electrònic i pop metafísic, i veurem si ens sorprèn amb alguna nova cançó.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, El Petit de Cal Eril, festivals, Roger Pistola, Cala Vento, Ferran Palau, Vida

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.