Estrenes

Passejant per l'exili amb Un Tal Pere

Estrenem «Un passeig per Lovaina», una cançó dedicada a Toni Comín i la seva família

Pertany a 'Un llarg hivern', que apareix aquest divendres

| 09/07/2020 a les 12:30h

Un Tal Pere
Un Tal Pere | Arxiu

Estrenem "Un passeig per Lovaina", una cançó del quart disc d'Un Tal Pere. Es tracta d'una peça emotiva dedicada a Toni Comín, el conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya a l'exili des d'octubre de 2017.

"'Un passeig per Lovaina' podria ser una cançó dedicada a tot l’exili i als presos polítics", explica Pere Traserra, "però l’he personalitzada amb en Toni Comín per l'amistat que ens uneix. La idea és molt senzilla: és un passeig per Lovaina, la ciutat on és ara. Hi passeja el Toni amb la seva parella i la seva filla, imagino que és diumenge i que no tenen gaire coses a fer…"



Però no només li ha dedicat una cançó a Comín, sinó que Pere Traserra ha implicat l'homenatjat a l'enregistrament. "Jo sabia que el Toni tenia estudis musicals i li vaig proposar que toqués el piano a la cançó. Però si només el tocava ell em sembla que li faltava alguna cosa. Al final també hem incorporat un segon pianista, que és un nen de 12 anys de Terrassa que es diu Marc. La primera part de la cançó la fa el Toni, que ha treballat un arranjament expressament, i la segona el Marc. Per mi té un doble significat: no toca la segona part perquè no hi és i alhora simbolitza un relleu generacional".

"Un passeig per Lovaina" és una cançó d'Un llarg hivern, el quart disc d'Un Tal Pere. Un treball amb un so que ha de marcar les properes referències del cantant establert a Terrassa. "Qui repassi la meva discografia veurà que aquest és un disc diferent", explica el músic, "el primer el vaig gravar jo sol, veu i guitarra. En el segon ja hi vam afegir una mica d’instrumentació, uns violins, per exemple. El tercer va ser una passa endavant i ja hi va haver una producció que ens acostava al grunge. I aquest és el quart, que torna a ser un disc amb una instrumentació senzilla, amb dues cançons que només són de guitarra i veu. Però aquest so és el que marcarà el futur d'Un Tal Pere". Amb aquest disc, a més, Trasera vol destinar part dels beneficis al Projecte Lliures d'Òmnium Cultural.

Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, exili, Toni Comín, clip, un tal pere, actualitat, estrena

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.