festivals

L'aposta ferma de les institucions per la 32a edició del MMVV

"Més música, més a prop, més Mercat" serà el lema del 32è Mercat de la Música Viva de Vic i reformula l'encontre amb concerts en línia i actuacions presencials del 14 al 19 de setembre de 2020

Adéu al Premi Puig-Porret

| 10/07/2020 a les 14:30h

Maria Arnal i Marcel Bagès
Maria Arnal i Marcel Bagès | Xavier Mercadé
Avui s'ha presentat, en roda de premsa a l'Atlàntida de Vic, el nou format i la programació del 32è Mercat de la Música Viva de Vic, sota el lema "+Música +A prop +Mercat". Amb un esperit híbrid que combina actuacions presencials i en línia, el cicle ha aplegat el suport de diverses institucions per poder presentar l’edició d’enguany. La inauguració serà el diumenge 13 de setembre, amb la preestrena en línia del nou disc de Maria Arnal i Marcel Bagès.

Marc Lloret, el director artístic del MMVV, ha explicat el nou format, que ha requerit "començar des de zero": ha calgut repensar els escenaris per seguir fent el màxim d'estrenes, comptar amb diferents segells i continuar amb els objectius de l'encontre, que en paraules de Lloret són "promoure contractació, dinamitzar sector i ser aparador de la música per tal d'aportar nous escenaris de negoci".

Sota aquestes premisses, hi ha tres eixos en aquesta edició: un de concerts gravats en exclusiva pel MMVV, en alta qualitat, que a més d'emetre's durant els dies de Mercat, serviran de material promocional pels artistes; pitchings on a través de vídeos es pugui generar networking, tot compartint catàlegs de propostes i novetats musicals; i actuacions presencials. 

La part professional es desenvoluparà en línia del 14 al 19 de setembre amb la voluntat de la contractació de concerts, de dilluns a divendres, tant amb actuacions preenregistrades, com amb pitchings, webinars i speed meetings.

La trentena d'enregistraments de les actuacions es realitzaran les dues últimes setmanes d'agost a les sales de l'Atlàntida de Vic. S’hi gravaran concerts d’artistes com Meritxell Neddermann, Alba Careta, Renaldo & Clara, Las Migas, Koko Jean & The Tonics, Núria Andorrà, Paula Peso, Lídia Pujol , Mi Capitán, Elisabet Raspall, Queralt LahozEl Pony Pisador o Nakany Kanté, entre d'altres. Pel seu costat, les actuacions presencials tindran lloc entre el divendres 18 i el dissabte 19 i comptaran amb grups com Blaumut, Ginestà, Massa, Pau Vallvè o Anaïs Vila, a més dels espectacles de públic familiar d'El Pot Petit i Reggae per Xics.

 

Les institucions juntes per al suport cap al MMVV

A la roda de premsa hi ha assistit l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, que ha valorat l'aposta de l'actual mercat per "pensar en la salut i en la cultura en una fórmula més sostenible". Per la seva banda, el president delegat de l'Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, Joan Carles García Cañizares, opina que "una de les coses bones d'aquests temps és que s'ha percebut la cultura com a bé de primera necessitat i les administracions hem mantingut el suport a la cultura del país, de la demarcació. El pressupost de la Diputació de Barcelona de 2020 ha estat de 104 milions d'euros i esperem que l'any vinent sigui igual o superior. A diferència de la crisi de 2008, no hem fet que els diners se'n vagin a altres activitats perquè, tant la societat com les administracions, hem entès la importància de mantenir les partides de cultura".
 

Roda de premsa MMVV Foto: Arxiu


La Consellera de Cultura Mariàngela Vilallonga ha reblat sobre aquesta aposta ferma de les institucions per a la nova edició del MMVV: "Les tres administracions anem juntes i en som puntals". Enmig d'aquesta "alegria adaptada" als temps que vivim, Vilallonga assenyala com "tots som responsables i aquest confinament estricte ens ha ajudat a entendre la importància de la cultura, que ens ha salvat a través dels llibres, la música... I hem vist com la cultura s'adaptava al confinament en l'obertura virtual de museus, biblioteques, etc. S'ha viscut la cultura des de casa i, si els sanitaris salvaven vides, la cultura ens ha salvat espiritualment".

En la ronda de preguntes dels periodistes, han sorgit altres qüestions, com la recent notícia que els fons de suport de la Fundació Puig-Porret ja no es dediqui al seu mecenatge a la música (l'última guanyadora haurà estat Núria Andorrà que presentarà l'espectacle interdisciplinari Constel·lacions), sinó a propostes ecològiques. En relació això, Marc Lloret ha comentat que la Fundació ara ha entès "que el Mercat ja tenia prou suport per continuar amb les propostes culturals. De fet, davant la crisi del sector, s'ha donat i es donarà suport a la creació, continuaran existint i s’impulsaran les noves produccions i el MMVV està plenament compromès a seguir dedicant-hi partides". Vilallonga hi ha afegit també un agraïment a la implicació del mecenatge de la Fundació Puig-Porret durant tots aquests anys i l'ha posat com a exemple d'implicació social i cultural. D’altra banda, dues col·laboracions que sí que es mantenen són els acords amb el concurs Sona9 i les Cases de la Música per fer d'aparador als seus grups i artistes.

Sobre la finalització de la convocatòria a nou director artístic, Marc Lloret i Oriol Roca, s'han tornat a presentar en tàndem al concurs públic finalitzat fa tres dies, així que pot ser que no sigui l'última direcció artística que emprenen.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, MMVV 2020, Mercat Música Viva de Vic, festivals d'estiu, festivals, actualitat, Maria Arnal i Marcel Bagés

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.