festivals

El jazz se cita a Figueres aquest cap de setmana

Avui, divendres 11 de setembre comença el Festival de Jazz de Figueres

El cicle d'enguany, endarrerit per la covid-19, comptarà amb artistes com Jazz Ladies, Professor Cunningham and His Old School o Drop Collective

| 11/09/2020 a les 17:30h

Adrian Cunningham
Adrian Cunningham | Arxiu de l'artista
El Festival de Jazz de Figueres, organitzat per Joventuts Musicals de Figueres, és a punt d’obrir la 26a edició. En diferents espais emblemàtics de la capital de l'Alt Empordà, el cicle -inicialment previst per finals de maig i ajornat a causa de la covid-19- omplirà de jazz tot aquest cap de setmana.

I tenint en ment la pandèmia, el festival també adaptarà el seu format a les mesures de seguretat establertes. Així ho comentava Alba Albert, Presidenta de Joventuts Musicals de Figueres: “Continuem apostant pel jazz al carrer i és per això que la majoria de concerts són gratuïts, amb l’objectiu d’acostar el jazz a la ciutadania. El nostre repte és continuar fomentant la cultura segura i és per això que enguany tots els concerts, siguin o no gratuïts, es faran amb reserva d’entrada prèvia i adaptats a totes les mesures que la normativa ens marca”.

Jazz Ladies -formació que integren Gemma Abrié, Susana Sheiman i Marian Barahona, amb l’acompanyament instrumental de Federico Mazzanti (piano), Albert Martínez (contrabaix) i Xavi Hinojosa (bateria)-, seran les encarregades d’obrir el festival avui a les 21 h a la sala La Cate. La nit acabarà amb el concert de Drop Collective, que descobriran a la plaça Josep Pla, a les 22.30 h, el seu espectacle de jazz i músiques jamaicanes.

Al més pur estil de Nova Orleans, la banda Professor Cunningham and His Old School pujaran a l’escenari de l’Auditori dels Caputxins en la segona jornada de festival. El concert començarà a les 21 h, amb un repertori que va des del jazz més clàssic fins al primer rhythm’n’blues. Aquell mateix dia, 12 de setembre, també es podrà gaudir de les actuacions de dos músics de la casa: Gili-Romaní Hot Jazz Cats, que a les 18.30 h portarà a la plaça Josep Pla les seves versions de peces emblemàtiques del jazz de principis del segle passat, i Agustí Burriel, que a les 22.30 h homenatjarà Frank Sinatra a la plaça de la Cate, acompanyat per Matthew Simon (trompeta), Xavi Algans (piano), Pep Rius (contrabaix) i Oriol Gonzalez (bateria).

El concert de clausura del festival enguany correrà a càrrec de Movin’ Wess, que en un format de vermut-concert, presentarà les seves noves peces inspirades per la sonoritat del guitarrista jazz Wes Montgomery.

Pots reservar localitats o comprar entrades a través del web del Festival Jazz de Figueres.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Professor Cunningham and His Old School, Jazz Ladies, Festival de Jazz de Figueres, jazz, festivals, actualitat, Drop Collective

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.