estrenes

Paula Grande i Anna Ferrer renoven el «Tango»

Les cantants presenten 'Vega' a duet, un disc de 10 talls que parteix del cançoner del projecte Càntut, Cançons de tradició oral

Descobrim en exclusiva un dels temes escollits pel nou recull, 'Tango'

| 28/10/2020 a les 10:30h

Anna Ferrer i Paula Grande
Anna Ferrer i Paula Grande | Upuntvuit
Les músiques Paula Grande i Anna Ferrer ajunten talents per a la creació del nou disc del projecte Càntut, Cançons de tradició oral. El nou àlbum es titularà Vega (Bankrobber, 2020) –que en menorquí significa sortir al camp a divertir-se, descansar i fer-hi una menjada–, i inclourà 10 temes que parteixen del cançoner en línia de la iniciativa Càntut, aquesta vegada, amb la composició, arranjaments i veus del duet format per l'empordanesa Paula Grande i la menorquina Anna Ferrer. El disc neix amb l'objectiu d'explorar el rol de les dones en els últims dos segles a través d'un recull de cançons que mantenen vives les arrels de la tradició oral. 

Avui descobrim la cançó que obre les portes del disc, "Tango", un tema que el duet ha construït partint de la versió cantada per Maria Teresa Pellicer i Lleonart, de L'Escala, enregistrada l'any 2008, i que forma part del recull de cançons de tradició oral que arxiva Càntut des que va iniciar la iniciativa el 2016. 


"Tango" apareix un parell de setmanes abans que l'àlbum surti a la llum definitivament, el pròxim 13 de novembre. La lletra de la cançó, originalment "El tango de la punyalada", narra la història d'un noi i una noia que es coneixen en un ball, s'agraden, es tornen a veure i es besen. Després, ella posa fi a la història i ell en surt malferit. El missatge de fons, en què la noia acaba sent responsable del dolor del noi, malauradament encara segueix apareixent contínuament en noves creacions d'avui en dia. Però Grande Ferrer li donen la volta, i trien aquest tema perquè precisament els agrada l'empoderament que transmet amb el fet que "la dona se sent lliure de marxar d'un lloc on no està a gust", alhora que consideren que "ja és hora que cadascú es faci càrrec dels seus dolors". 

El videoclip que acompanya "Tango" ha estat produït i realitzat per L'upuntvuit a Banyoles, amb Ari Machado i Daura Mangara. I la cançó, així com la resta de temes que formaran part del disc, ha estat enregistrada i mesclada a Olivera Estudi, on també hi han participat Paula Vegas, als teclats i sintetitzadors, Vic Moliner al contrabaix, Juan Rodríguez Berbín, a la percussió o Laia Vallès, de suport a la composició.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, Tango, estrenes, Anna Ferrer, videoclips, cançons tradicionals, Cantut, Sons de la Medterrània, Paula Grande, Càntut

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.