Actualitat

Un bri de «La teva pell» amb Dave Zulueta

El cantant de Cadis ens regala un fragment en acústic del seu senzill en català i ens explica en quina situació artística es troba

| 30/10/2020 a les 10:30h

Dave Zulueta i Àlex Pérez
Dave Zulueta i Àlex Pérez
Per sorpresa de les més de 150.000 persones que el segueixen a les xarxes socials, Dave Zulueta va publicar una nova versió de "Tu desnudez" ara fa unes setmanes. El músic gadità anunciava als seus perfils el llançament inesperat de la versió en català del seu darrer senzill, que es titularia "La teva pell". 



Com ha explicat en diverses ocasions després del seu pas per Operación Triunfo –on va ser el cinquè eliminat–, Zulueta va aprendre el català de manera autodidacta quan el va descobrir ara fa uns vuit anys. Amb Joan Manuel Serrat com a porta i banda sonora principal en aquest idioma, el músic va anar-li agafant traça fins a dia d'avui, capaç de fer la seva pròpia versió d'un tema com "La teva pell", que va arribar acompanyat d'una portada il·lustrada per la cantant Alba Reche –companya d'edició de Dave Zulueta a OT 2018–. 

La faceta més dramàtica
Però això no és tot. Des del seu nou lloc de residència –un pis al centre de Terrassa on viu amb dos companys més–, l'artista ens explica que es troba en un moment "creativament molt actiu", i a banda de les cançons que ha anat treient, està preparant altres projectes. "He vingut a viure a Catalunya amb la intenció de retrobar-me amb el teatre, i no només com a actor, sinó que m'agradaria fer les meves pròpies obres". Zulueta assegura que ja té tres obres escrites, una de les quals íntegrament en català.

Dave és un noi de vint-i-dos anys de qui s'endevinen de seguida les ganes de viure. "No em fan gens de por els canvis. Ens donen un temps per viure aquesta vida, la sensitiva, i s'ha de gaudir al màxim, o com a mínim aprofitar-la. Hem vingut aquí a provar", reflexiona. Una de les coses que més l'omplen, a part de la música o el teatre, són els idiomes: "No només és aprendre un idioma i poder-te comunicar amb més persones, sinó que t'ajuda a agafar un control de la teva ment, canviar d'un idioma a l'altre és un exercici de gimnàstica cerebral molt interessant". Així és com l'artista va decidir provar sort amb el català, i el va començar aprendre pel seu compte quan encara no era ni adolescent. Confessa que "La teva pell" és en realitat "una mena d'homenatge a la meva persona de 13 anys, que es va enamorar del català i l'ha seguit fins aquí".

L'artista ha preparat un vídeo especial cantant un fragment de "La teva pell" en acústic pels lectors d'Enderrock, acompanyat pel seu company de pis i guitarrista Àlex Pérez. 

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, La teva pell, Operación Triunfo, Tu desnudez, Dave Zulueta

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.