Actualitat

Com sonarà la música balear el 2021?

Valtònyc, Da Souza, Slim Samurai, Joan Miquel Oliver, Alanaire o Rels B entre els artistes illencs que publicaran nous projectes aquest 2021

| 26/01/2021 a les 16:00h

Da Souza
Da Souza | Manuel Pomar
Les illes Balears s’han erigit sense cap dubte com un dels centres de creació musical del país en els darrers anys. Només cal mirar els dos darrers guanyadors del concurs Sona 9, Maria Jaume, de Lloret de Vistalegre, i els manacorins Reïna. Què passa en aquest petit racó enmig de la mar perquè la música aflori d’aquesta manera? Coneixem les novetats i el que està per venir aquest 2021, un any de compàs cap a una nova “nova normalitat”.

Alanaire
La nova formació liderada per la palmesana Laura Serra preveu per enguany la publicació d'un nou disc, de la mà del segell gironí PromoArts i la producció de Joan Miquel Oliver.

Amulet ft. OR
El grup de Santa Maria acaba de publicar "El teu cos nu", un avançament del seu proper àlbum, amb la col·laboració d’OR (O ERRA). El nou treball es publicarà amb la discogràfica Blau Produccions.



Biel Font i Tomeu Quetgles
Els dos músics palmesans s’uneixen per produir la seva primera obra conjunta Agermanats (Cas Músic, 2021). Aquesta obra inspirada en els fets històrics de les germanies és una mostra de les possibilitats del folk més simfònic, dividida en moviments i farcida de riquesa instrumental d’arrel.

Da Souza
La banda mallorquina retorna enguany amb nous temes: “Ha estat un any dolent, però n'hem tret moltes coses bones. Ens veiem el 2021 amb noves cançons i fantasia”, comentava a les xarxes a tall de comiat del 2020; on a més, també deixaven caure que en el nou disc comptaran amb la participació de Tomeu Penya.



Donallop
Els mallorquins publicaran el seu nou EP, Cara a cara, el proper mes d’abril. L’editaran mitjançant el seu nou propi segell Plas Plas. En les pròximes setmanes i mesos aniran alliberant senzills d’aquest nou treball enregistrat amb Paco Loco.

Guiem Soldevila
El cantautor menorquí ha estat gravant durant el 2020 un nou disc que veurà la llum aquest any de la mà de Satélite K.

Highlands Project
El grup liderat pel pianista i compositor Sergio Llopis fa una nova entrega amb el treball Keepin’ On (autoeditat, 2021). Una mostra de la qualitat jazzística d’aquesta formació instrumental que es presentarà al teatre Principal de Palma aquest febrer.

Joan Miquel Oliver
El compositor solleric reedita aquest 2021 amb Blau Produccions, Surfistes en càmera lenta, en el quinzè aniversari de la seva publicació. Una edició especial en format vinil que arribarà el mes d’abril.



Labios de Bourbon
El grup palmesà publica amb Blau Produccions el seu nou disc Loco por respirar (Blau Produccions, 2021). Un projecte que es mou entre el rock i l’americana més autèntica.

Luis Correas


El cantautor Luis Correas publica De tu mano, un nou treball amb la discogràfica mallorquina Blau Produccions. El disc va sortir a principis d’any i mostra una nova cara de Luis Correas amb una producció elegant i sofisticada.



Lluís Cabot


El guitarrista, cantant i compositor principal de Da Souza reeditarà en format vinil, a través de la seva discogràfica Bankrobber, el seu segon EP: Fernanda (Bankrobber, 2021). Del format digital al format físic.



Maria Hein
La jove felanitxera ha fitxat pel segell Hidden Track Records i prepara un debut que portarà un pas més enllà els dos primers senzills que l’hi hem pogut sentir, “No te veig” i “Idò un cafè”. Està previst per a després de l’estiu.



Máximo Pájaro


Qui fou líder dels desapareguts Hombres Pájaro ofereix una nova obra amb l’àlter ego Máximo Pájaro. En els propers mesos publicarà un nou treball amb la discogràfica Creanauta.

OR (O-ERRA)
Els mallorquins OR preparen un nou treball per aquesta primavera i portarà per nom Imaginari (Blau Produccions, 2021). Molt properament podrem començar a sentir píndoles de la nova obra en forma d'avançaments. L'àlbum s'ha enregistrat als Tramuntana Estudis de la mà de Jaume Gelabert.


Pèl de Gall
Guanyador del Premi Enderrock 2020 de la Música Balear per votació popular a millor directe confinat per “Paradís (acústic des del confinament)”, el grup menorquí Pèl de Gall prepara un nou disc en directe per a l’abril d’aquest any editat per RGB Suports.



Perpetu
Perpetu és el projecte en solitari del manacorí Toni Llull. Amb títol homònim Perpetu (Indian Runners, 2021) publicarà amb el segell català una obra singular que beu de l’electrònica i el rock més experimental. Complementa l’obra el videoartista Joan Garau.


Rels B


El músic de s’Arenal publica La isla (Sony Music, 2021) una nova entrega d’aquest artista que, amb els anys, s’ha convertit en un referent de la música urbana balear amb milions de reproduccions als seus canals.



Saïm
Tot i el que el títol del nou disc de Saïm sigui Fràgil, el músic transcendeix la fragilitat i construeix, des de la ruptura i les runes, un nou món concretat en 12 temes. Aquest segon llarga durada del músic sortirà a la venda el pròxim 5 de febrer de la mà de BCore Disc i Bubota.



Salvatge Cor
El grup de Llorenç Romera repeteix la jugada amb Omega 9 amb qui ja havien fet el remix de la cançó “Riba”. A més comptaran amb la col·laboració dels catalans Ginestà per la nova versió de “Flor de fusta” que sortirà a finals de març amb Blau Produccions.

Slim Samurai + Tauro
L’eivissenc Slim Samurai publica amb la discogràfica catalana Delirics, Chàndal al costat de Tauro. Textures elegants i sofisticades en el nou senzill d’aquest exponent de la música urbana balear.



Valtònyc


Just iniciat el 2021, el raper mallorquí a l’exili publicava un nou disc autoeditat, EPD: En pau descansi. Des de Brussel·les, l’antifeixisme i la ironia es mantenen intactes.

Especial: Llistes
Arxivat a: Enderrock, llistes, Llistes, Labios de Bourbon, discos, 2021, novetats, actualitat, Valtonyc, Enderrock, Negrei3colors, Guiem Soldevila, Da souza, Pèl de Gall, Maria Hein, Saïm, Perpetu, donallop, Slim samurai, tauro, omar alcaide, Amulet, OR (O ERRA), Lluís Cabot, Highlands Project, Biel Font, Tomeu Quetgles, Joan Miquel Oliver, Salvatge Cor, Ginestà, Omega 9, Luis Correas, Alanaire, Máximo Pájaro, Rels B

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.