Estrenes

Tona Gafarot confronta pors passades i temors presents

La cantautora de Llambilles estrena amb Enderrock el videoclip d'«Ombres dins el bosc»

La cançó forma part del seu últim EP, que va sortir a la llum el passat primer de gener

'El foc, el caliu i la cendra' de Tona Gafarot, cançó per cançó

| 16/02/2021 a les 10:30h

Tona Gafarot
Tona Gafarot | Arxiu
Tona Gafarot estrena avui amb Enderrock el videoclip d'“Ombres dins el bosc” des del paisatge verd de les Gavarres, a tocar de Llambilles. La contralt i fundadora del grup d'havaneres Les Anxovetes va començar l'any estrenant el seu segon EP, El foc, el caliu i la cendra (Comuniti Music, 2021). En aquest segon projecte, que apareix prop de set anys després del seu debut en solitari amb Alba sísmica (Autoeditat, 2014), Gafarot ha comptat amb les veus de les seves companyes d'havaneres. 


La cançó, el cinquè track d'un EP de 6, parla de la transmutació de les pors amb el pas del temps. Les pors infantils que responen a estímuls externs desapareixen per donar pas a l'edat adulta, en què els temors esdevenen abstractes i incorporis. Aquests temors que sorgeixen dins nostre, ja no del món exterior, Tona Gafarot canta que són tant o més nocius que els primers. 

Acompanyant la temàtica de la cançó, l'audiovisual, dirigit i editat per Marta Serra, es divideix en dues parts. A la primera, Gafarot apareix tan sols uns segons, emfatitzant amb la seva veu la paraula “por”, que marca un canvi de ritme. La nit, els túnels, les tempestes o la carretera deserta després de la vesprada són els escenaris protagonistes que antany van fer por, però que han perdut aquesta capacitat, per donar pas a allò que la psique perpetua. Així, la segona part la protagonitza la cantautora entonant directament a càmera les seves inquietuds actuals, que no són tangibles ni visibles. Acompanyant-se de dues Anxovetes -Montse Ferrermoner i Marta Pérez-, Gafarot explica que així “es reforça el missatge simbòlic de la lletra”. 
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, videoclip, estrena, Tona Gafarot, Les Anxovetes, Ombres dins el bosc, Estrenes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.