actualitat

El darrer cant de les fruites

Macedònia s'acomiada definitivament dels escenaris amb un doble concert on es retrobaran totes les generacions de la banda, aquest cap de setmana a Castellar del Vallès

L'últim pessigolleig de Macedònia

| 20/03/2021 a les 14:30h

Macedònia en directe l'any 2003
Macedònia en directe l'any 2003 | Xavier Mercadé
Aquest cap de setmana es posa punt i final a la banda més fructífera de Catalunya: Macedònia. Han passat dues dècades des que Dani Coma va decidir formar, amb dues de les seves alumnes de teatre musical, una banda de música per a públic infantil i juvenil on fossin les mateixes nenes les que hi posessin la veu. Aquell va ser l'embrió de Macedònia. Aleshores, Coma no esperava que aquella primera formació acabaria donant pas a una nova banda oficial amb cinc cantants, conegudes com la primera generació del grup Macedònia, una autèntica revolució entre el públic català d'entre cinc a dotze anys. Vint anys després, el projecte -per on han acabat passant quatre generacions de cantants escollides en càstings- acumula més d'una quinzena de treballs discogràfics publicats. 

El que Coma tampoc no esperava és que el 2021 Macedònia acabaria omplint doblement l'escenari de Castellar del Vallès, el seu poble d'origen, en un concert especial de comiat definitiu que reunirà totes i cadascuna de les cantants que han passat per la formació. Finalment, després del canvi de dates degut a les restriccions sanitàries, el concert se celebrarà aquest cap de setmana, avui dissabte 20 i demà, 21 de març, a l'espai firal de l'Espai Tolrà de Castellar del Vallès i pretén ser una commemoració tant a la història del projecte com a les diverses generacions de públic amb qui Macedònia ha crescut durant aquests vint anys. 


Com ja ens comentava el creador de la banda ara fa un any, just quan van anunciar que s'acostava el final del projecte, "un grup amb els objectius pedagògics de Macedònia segueix sent essencial com ho era fa vint anys", però malgrat la certesa, assegurava que "necessitem prendre'n distància i veure si ara mateix fa falta o no una proposta tal i com ho és la nostra". Segons el mateix Coma, "quan es va crear la banda hi havia un forat important pel que feia a nens i nenes de primària, no hi havia cançons que parlessin de les coses que les afecten i preocupen. Feia falta música que parlés des del seu punt de vista i Macedònia ho va aconseguir". 






 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, dani coma, castellar del vallès, actualitat, final de gira, macedònia

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.