Estrenes

Montse Castellà s'acompanya de Lluís Llach per presentar «Vull»

Estrenem en primícia el senzill que avança el cinquè àlbum d'estudi de la cantautora

La cançó serveix com a premissa per retrobar-nos darrere del micròfon amb Lluís Llach, que fa més de 13 anys que es va retirar dels escenaris

Lo parral del temps, per Montse Castellà

| 17/03/2021 a les 10:30h

Montse Castellà i Lluís Llach
Montse Castellà i Lluís Llach | Arxiu
Montse Castellà entra amb Llach a l'estudi per gravar "Vull". És la primera col·laboració després que el cantautor deixés a un costat la faceta musical el 2007, si exceptuem els enregistraments per motius polítics i solidaris. ENDERROCK estrena en primícia el clip de la cançó de trobada entre els dos cantautors: l'empordanès i l'ebrenca. Una peça que forma part del cinquè àlbum d’estudi de la cantautora de Tortosa, Salicòrnia (U98, 2021).


La compositora, que només concep les col·laboracions si al darrere hi ha una amistat, explica com Llach va escollir la cançó entre dues que ella mateixa li havia plantejat per cantar. "Amb Lluís Llach ens coneixem de fa molts anys, però l’amistat és més recent. Li vaig proposar i em va demanar que li enviés dues cançons, una de lluita i una altra de temàtica amorosa i va triar “Vull”. Va vindre a Tortosa a gravar-la i va fer petites aportacions que encara van millorar la cançó." Ara, tots dos volen "començar un camí sense retorn", tal com canten, recitant plegats a la serenor de l’estima.

Per a l'ocasió, el duet s'acompanya de Borja Penalba, qui complementa les veus amb l’acordió que Laura Aimerich, guitarrista i música que va acompanyar Llach durant tota la seva trajectòria, li va cedir fa uns anys. Sobre el piano, la guitarra, la bateria i l’acordió, Castellà i Llach dibuixen paisatges i imatges clares d'una estima serena. Amb la delicadesa de les seves veus, les voluntats compostes per la tortosina parlen a algú sense nom, que ho és tot i no és res. "Vull fer l’amor amb tu com quan en un capvespre la mar li fa al sol i es fonen en l’aigua", entonen. I, amb tot, la compositora "ja en tindria prou per cremar la vida junts".

Lluís Llach es va retirar dels escenaris fa gairebé 15 anys i només havia entrat a estudis de gravació per col·laboracions puntuals amb motiu del procés d’autodeterminació de Catalunya o per causes solidàries, com la versió que va fer aquest passat 2020 d'"Un núvol blanc" per a la iniciativa #Joemcorono. Castellà, per la seva banda i durant el seu recorregut, ha lluitat incansablement amb la veu per defensar les Terres de l’Ebre i ha col·laborat amb personalitats de l’escena nacional i internacional com Paco Ibáñez o Joan Baez
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, lluís llach, estrenes, estrena, Vull, Salicòrnia, montse castellà

COMENTARIS

Molt bonic

Marissa, 18/03/2021 a les 15:42

Sempre es un plaer sentir cantar en Lluís
La Montse, que no coneixia te ina veu molt maca
Els dos junts sona fantàstic
Gràcies Montse per aconseguir que en Lluís torni a cantar
Molta sort

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.