Verkami

'Thelonius: el petit monstre pianista' i 'Jazz Trombone Ballads' són les noves propostes de Verkami

La plataforma de micromecenatge acull diversos projectes que busquen suport econòmic dels seus seguidors

| 24/04/2021 a les 14:00h

'Thelonius: el petit monstre pianista'
'Thelonius: el petit monstre pianista' | Disseny d'Araceli Plata
Article patrocinat per Verkami.

La plataforma Verkami és una de les eines més conegudes de micromecenatge en el món de la música. Etimològicament, la paraula que anomena el projecte prové de la combinació de les termes en esperanto verko -que vol dir creació artística o científica- i ami - que s'apropa al castellà 'amo' i vol dir estimar o agradar. Des d'aquest amor cap allò que fa del món un espai on poder crear, col·laborar i aprendre, una gran quantitat d'artistes inicien els seus projectes. 

L'objectiu de la plataforma consisteix a recaptar diners, a través d'un micromecenatge -és a dir, d'aportacions de diferents inversors-, per poder dur a terme diferents projectes. En el cas de la música, és sovint usat per finançar la producció dels discos i/o les edicions físiques d'aquests, a més de videoclips, etc. Els projectes que realitzen una campanya amb Verkami ideen un sistema de recompenses per a tots aquells que fan aportacions econòmiques en línia amb la inversió feta.

En la setmana de Sant Jordi, presentem dues noves propostes literàries que es troben en plena campanya a Verkami: el llibre musical Jazz Trombone Ballads i el projecte en forma de llibre didàctic Thelonius: el petit monstre pianista.

THELONIUS: EL PETIT MONSTRE PIANISTA
 
Aquest llibre escrit i il·lustrat per Albert Català i Araceli Plata respectivament, està enfocat als nens i nenes que tot just comencen a fer les primeres passes amb el piano. Com expliquen els autors, el projecte va néixer de la manca de connexió entre les classes i el temps d'estudi a casa. El conte està explicat en primera persona per un caristmàtic Thelonius, el protagonista del llibre, en el seu camí per aprendre a tocar el piano cada vegada millor i gaudir més de la música. La publicació del llibre està prevista per al proper mes de maig.

Les recompenses que proposen Català i Plata per a tots aquells que contribueixin al projecte van des d'un retallable del Thelonius o una bossa de tela per guardar les partitures, fins a dues làmines decoratives d'una edició limitada. Les aportacions que rebi el projecte seran destinades a despeses derivades de la creació, l'edició i la publicació del llibre, així com a la promoció del mateix i el material creat per aquesta campanya de Verkami.

 


JAZZ TROMBONE BALLADS
 
Aquest llibre de música explica de manera il·lustrada la història del trombó en el jazz a través de les biografies d'11 intèrprets de l'estil, com Melba Liston, Carl Fontana o Al Grey, entre d'altres. El treball compta amb un seguit de vivències, anècdotes i cites, recollides gràcies al treball d'investigació d'Albert Costa, i s'acompanya d'il·lustracions d'Hermes LeBleu. Sense la intenció de convertir-se en un llibre tècnic, aspira a ser tanmateix un recurs de consulta per a tots aquells que es dediquen a la pedagogia musical, així com per a tots els estudiants de trombó. A més, també incorpora alguns aspectes tècnics i estilístics per tot i tota trombonista de jazz. El llibre encara es troba en la seva etapa final d'escriptura, disseny i il·lustració, i s'estima que a principis de juny de 2021 ja estigui acabat.

Les recompenses que proposen els autors per a aquells que posin el seu gra de sorra inclouen, segons l'aportació, l'entrega del llibre, imprès en paper reciclat de qualitat, una samarreta o una làmina DINA3 amb la portada del llibre i una edició especial que consta d'onze làmines -una per a cadascuna de les il·lustracions dels trombonistes del llibre-. Les aportacions que rebi el projecte estaran destinades a la impressió del llibre, al disseny gràfic i il·lustració, als enviaments i a la fabricació d'altres recompenses.
 
Especial: Verkami
Arxivat a: Enderrock, Actualitat, Melba Liston, Carl Fontana, Al Grey, Thelonius M, verkami

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.