Verkami

Vinnie Kairos i Francesc Sans i Bonet són les noves propostes de Verkami

La plataforma de micromecenatge acull diversos projectes musicals que busquen suport econòmic dels seus seguidors

| 17/04/2021 a les 14:00h

Vinnie Kairos
Vinnie Kairos
Article patrocinat per Verkami.
 
La plataforma Verkami és una de les eines més conegudes de micromecenatge en el món de la música. Etimològicament, la paraula que anomena el projecte prové de la combinació de les termes en esperanto verko -que vol dir creació artística o científica- i ami - que s'apropa al castellà 'amo' i vol dir estimar o agradar. Des d'aquest amor cap allò que fa del món un espai on poder crear, col·laborar i aprendre, una gran quantitat d'artistes inicien els seus projectes. 

L'objectiu de la plataforma consisteix a recaptar diners, a través d'un micromecenatge -és a dir, d'aportacions de diferents inversors-, per poder dur a terme diferents projectes. En el cas de la música, és sovint usat per finançar la producció dels discos i/o les edicions físiques d'aquests, a més de videoclips, etc. Els projectes que realitzen una campanya amb Verkami ideen un sistema de recompenses per a tots aquells que fan aportacions econòmiques en línia amb la inversió feta.

Avui presentem dues noves propostes musicals que es troben en plena campanya a Verkami: la del rapper Vinnie Kairos i la del vallesà Francesc Sans i Bonet.

VINNIE KAIROS​
Sinera és un llarga durada que busca reencarnar-se en vinil. L'àlbum, que recupera els orígens musicals de la nova cançó catalana, és un viatge cap al món interior de Vinnie Kairos, l'artífex d'aquest projecte. A més, està inspirat en el llibre Cementiri de Sinera, de Salvador Espriu. Un projecte que va néixer de la voluntat incansable de posar en valor el hip-hop a través de la producció d'instrumentals i utilitzant peces extretes de diversos vinils de l'època dels seus avis.


A més de per a la producció del format físic reconvertit en vinil, les aportacions que rebi el projecte aniran a parar a l'adaptació del disseny gràfic, a millorar el contingut del projecte i a l'organització i gestió d'aquest, així com a la formació continuada de Vinnie Kairos per seguir creixent com a artista. Tanmateix, l'entrega del nou format físic està prevista per a la tardor de 2021.
 
FRANCESC SANS I BONET
Després de recórrer tot el territori nacional i zones dels Estats Units, el músic vallenc es troba a les acaballes de l'enregistrament de l’àlbum L’infinit, un seguit d’onze temes fets amb molta estima i amb la cornamusa com a instrument principal. A través d’instruments clàssics de corda, percussions, veus d’homes i de dones, i alguna base electrònica, el músic vol transmetre allò que vol ser: una cornamusa del segle XXI amb les arrels ben enfonsades. A més d'estar vinculat amb la idea de donar visibilitat a la música tradicional, aquest recull de tonades representatives i pròpies barregen les influències que ha adquirit durant la seva carrera i el so més característic de la nostra terra. Val a dir que alguns dels temes es basen en el repertori tradicional de Mataró, Bocairent, Valls o Lloeta, però també hi ha temes propis i versions. El músic pretén publicar aquest nou treball durant la primera quinzena de maig.


Totes aquelles aportacions que rebi el projecte cobriran principalment les despeses d'enregistrament i edició. Al marge de donar visibilitat al projecte, el músic vallenc també vol fer difusió de la cornamusa dins la nostra música, ja que per desgràcia i com diu Sans i Bonet, encara és prou desconeguda.
Especial: Verkami
Arxivat a: Enderrock, FRANCESC SANS I BONET, verkami, VINNIE KAIROS​, Actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.