Verkami

Figues d'un altre paner, Verge Santa i Fera y Las Disidentes són les noves propostes de Verkami

La plataforma de micromecenatge acull diversos projectes musicals que busquen suport econòmic dels seus seguidors

| 10/04/2021 a les 14:00h

Figues d'un altre paner
Figues d'un altre paner
Article patrocinat per Verkami.
 
La plataforma Verkami és una de les eines més conegudes de micromecenatge en el món de la música. Etimològicament, la paraula que anomena el projecte prové de la combinació de les termes en esperanto verko -que vol dir creació artística o científica- i ami - que s'apropa al castellà 'amo' i vol dir estimar o agradar. Des d'aquest amor cap allò que fa del món un espai on poder crear, col·laborar i aprendre, una gran quantitat d'artistes inicien els seus projectes. 

L'objectiu de la plataforma consisteix a recaptar diners, a través d'un micromecenatge -és a dir, d'aportacions de diferents inversors-, per poder dur a terme diferents projectes. En el cas de la música, és sovint usat per finançar la producció dels discos i/o les edicions físiques d'aquests, a més de videoclips, etc. Els projectes que realitzen una campanya amb Verkami ideen un sistema de recompenses per a tots aquells que fan aportacions econòmiques en línia amb la inversió feta.

Avui presentem tres noves propostes musicals que es troben en plena campanya a Verkami: la banda menorquina Figues d'un altre Paner, la proposta de Torelló Verge Santa i la barcelonina Fera y Las Disidentes.


FIGUES D'UN ALTRE PANER

És el grup format per Anna Janer i Aurora Brullet a la veu, Joan Carles Villalonga a la veu i el guitarró, Annabel Villalonga a la veu i la guitarra, Manel Álvarez al baix i Eduard Coll a la percussió. Des de Menorca, i influenciats per les músiques tradicionals d'arreu del territori català, presenten un projecte que beu del folk i s'obre a l'experimentació amb altres estils. El seu primer disc està pensat per ser enllestit a principis de juny del 2021, i és un recull de cançons del seu repertori, que té, segons la mateixa banda, l'objectiu principal d'integrar les perspectives feministes. De la mateixa manera, el sextet fa valdre la seva pròpia cultura amb la incorporació de gloses i la reivindicació de l'ús de la llengua catalana, que acompassen amb la voluntat de contribuir en lluites polítiques pels drets i llibertats. Compromesos amb la seva terra, també clamen la necessitat de recordar escenaris importants de la història de Menorca. Les recompenses que proposen, que varien segons la inversió feta en el projecte, van des de la descàrrega digital de l'àlbum fins a un concert a domicili, a més del disc en físic i digital, per a aquells micromecenes més generosos.
 
VERGE SANTA
És un projecte que es nodreix de les composicions d'en Santi Carcasona (Pësh) i de la producció musical d'en Sergi Riera. L'EP que presenten, anomenat OUIEA!, consta de 5 peces cantades utilitzant per a cadascuna una única vocal. Les cançons són una amalgama d'històries que van des d'un atracament, explicat amb la vocal "a"; a la vida d'un músic, que s'explica amb la vocal "o"; passsant per tres microrelats que contenen la vocal "e", i dues potineries narrades amb la “i” i amb la “u”. Encara que els costi diners, diuen, fan música perquè és el que els satisfà: "Ens omple. Ens realitza. Som perquè podem fer música". A més, assegura Carcasona, "donar suport a projectes com el nostre és, avui dia, gairebé un acte de resistència i revolució". D'aquesta manera, tots aquells que participin activament a donar suport a aquesta campanya de micromecenatge seran doblement recompensats: d'una banda, gaudiran d'una descàrrega digital de l'àlbum OUIEA! i, d'altra banda, guanyaran un passi per assistir a la presentació de les cançons de l'EP, una sessió en streaming amb total exclusivitat. A més, el grup ha preparat de cinc paquets de recompenses -corresponents a cinc quantitats d'inversió diferents-, que passen també per un concert privat.
 

FERA Y LAS DISIDENTES

Vinculat a l'escena underground barcelonina, es tracta de l'últim projecte de l'activita queer i música Thaïs Cuadreny "Fera". Acompanyada d'Ana Bonano a la guitarra, Anadleehi a la guitarra i la veu, Jordi Farreras a la bateria i Nadia Lago Sáez al baix, Fera proposa un punk d'essència vintage i reivindicació queer que escapa de tota etiqueta més enllà de la rebel·lia. La campanya de micromecenatge servirà al projecte per finançar el seu pirmer llarga durada, Disidentes, un àlbum, com diuen els seus autors i autores, "compromès amb la visibilitati dedicata tota la comunitat transfeminista i disident". Quant a recompenses, Fera y Las Disidentes en proposen fins a nou per a cadascuna de les diferents aportacions que fan els mecenes, anant des de la descàrrega digital de l'àlbum fins a un paquet que inclou tot el marxandatge, una cançó dedicada i un tatuatge a escollir.
 
Especial: Verkami
Arxivat a: Enderrock, Fera y Las Disidentes, verkami, actualitat, verge santa, Figues d'un altre paner, santi carcasona

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.