festivals

Les 10 claus del retorn de la Fira de Música Emergent i Familiar de Vila-Seca

La fira reneix aquest cap de setmana, després de cinc anys d'aturada, amb una trentena d'actuacions

Marcel i Júlia, Porto Bello o Xiula formen el cartell definitiu de la FIM

| 05/05/2021 a les 12:00h

Porto Bello
Porto Bello | Joaquim Vilarnau
La Fira de Música Emergent i Familiar de Vila-seca (FIM) reneix del 7 al 9 de maig com a cita, aparador i mercat amb la programació d’una trentena d’actuacions, des d’artistes emergents fins a músiques familiars de l’escena catalana. La iniciativa de caràcter professional i oberta al públic està impulsada per l’Ajuntament i inclourà presentacions de projectes i mentories. 

B1NO
El duet empordanès de música electrònica, integrat per Emili Bosch i Malcus Codolà, fon l’experimentació electrònica amb la delicadesa pop. El seu primer disc, b1n0 (Foehn Records, 2019), va incorporar veus convidades de Núria Graham, PHOAC i Adriano Galante (Seward), i també han gravat amb Joan Pons i Ferran Palau.



CARLOTA FLÂNEUR
L’univers càlid i desenfadat de la cantant barcelonina de 23 anys Carlota Flâneur s’ha estrenat amb Brains (Hidden Track Records / Pértiga Music, 2021), l’EP de debut produït per Ferran Palau i gravat a l’estudi Konvent per Ildefonso Alonso. Melodies indie-pop alegres i coloristes que mostren una artista amb una gran plasticitat.



KIDS FROM MARS
Músics fent música sense etiquetes. El jove trio de Blanes va començar amb 15 anys i és d’una generació que beu de molts estils i formats diferents. El primer àlbum, 18 (Luup Records, 2021), coincideix amb la seva edat i engloba una sonoritat indie-pop que no té a veure amb els dos EPs anteriors, com tants artistes que evolucionen.

PORTO BELLO
El grup d’Altafulla dedica el tercer àlbum, La llei universal (Música Global, 2021), a aquells que no escolten les pors i que estimen com si no hi hagués un demà. La banda vol així plantar cara i donar esperança als seguidors davant la situació actual, amb un equilibri entre la música electrònica i el pop, un disc produït per David Rosell.


LIA SAMPAI
Amagatalls de llum (Segell Microscopi, 2021) és el segon treball de la cantautora barcelonina Lia Sampai, acompanyada del guitarrista Adrià Pagès. Des de la senzillesa i la complicitat, el duet construeix relats que abracen el món personal i social, davallant a espais poètics, íntims i fràgils.

MARCEL I JÚLIA
El segon àlbum de la banda liderada per Marcel Lázara i Júlia Arrey, En òrbita (Halley Records, 2021), és una mirada de 360º al primer gran repte global de la humanitat, el canvi climàtic i la sostenibilitat d’un model de societat que viu allunyada dels cicles naturals de la vida. La proposta veu dels ritmes mestissos hereus de Txarango.



KOEMAN
Koeman és un duet de pop feliç procedent de les cendres dels reusencs Poker’s. La seva recepta són cançons amb embolcall electrònic i un so actual, amb tornades que enganxen i que el públic no pot parar de cantar. Mentre preparen el primer disc han avançat cançons com “Formentera”, i preparen una aliança amb Miqui Puig.

LES ANXOVETES
Etiquetat com a grup d’havaneres en femení, al quart disc, En llauna (autoeditat, 2020), hi ha un tast d’havaneres clàssiques, un valset mariner, una rumba havanera, un cant patriòtic i fins i tot un xotis. El trio format per Marta Pérez, Montse Ferrermoner i Tona Gafarot presentarà al FiM el seu conte musicat Ondina.



GEBRE
Gebre és un quartet de power-pop amb accent ebrenc liderat pel cantant i guitarrista Aleix Ferrús. Després de l’EP, Marçà-Falset (Indian Runners / Bones Festes, 2019), que simbolitza viure entre dues realitats, presenten el nou disc Riu amunt (Indian Runners, 2021). Pop de melodies solejades i guitarres enèrgiques.

LUCÍA FUMERO
La pianista i cantant Lucia Fumero –filla del contrabaixista de jazz d’origen argentí Horacio Fumero– ha demostrat talent i personalitat amb el debut editat amb el nou segell Seed Jazz, Universo normal (2020). La base del seu univers arrela en el folklore i es transforma a través d’un bagatge consolidat en la clàssica i el jazz.



MÚSIQUES FAMILIARS
La programació del FiM Vila-seca inclou mitja dotzena de formacions dedicades al repertori per a públic familiar. Cal destacar l’actuació de la banda barcelonina Xiula, guanyadora del Premi Xesco Boix pel seu darrer disc, Descontrol mparental (autoeditat, 2020). L’àlbum recull 14 melodies amb col·laboradors com Albert Pla, Suu, Beth i Ivette Nadal, a més de Clara Peya i l’exitós tema conjunt “Mirada estràbica”. També s’ha programat el grup La Tresca i la Verdesca, que presentarà el nou treball, Maquinaigües (Temps Record, 2021), un viatge de les profunditats de la terra a la intimitat de casa teva a través de l’aigua, produït per Xavier Batllés. La llista d’espectacles infantils es completarà amb Pels Més Menuts, Samfaina de Colors o l’espectacle amb clàssics del folk anglosaxó anomenat One, Two, Free... Folk!.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, festivals, FIM, Fira de música emergent i familiar de Vila-seca, Actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.