festivals

Ovidi4 fa un concert especial al BarnaSants per l'aniversari del 15M

Enguany el moviment sociopolític compleix 10 anys

El concert de la formació es farà dissabte 15 de maig a les Cotxeres de Sants amb Toti Soler i una desena de col·laboracions

El cicle ha programat també una actuació de Ramy Essam divendres per commemorar la Primavera Àrab

David Fernàndez: ​«Les cançons d'Ovidi tenen tanta vigència perquè canten a la condició humana»

| 11/05/2021 a les 14:30h

Ovidi 4
Ovidi 4 | Juan Miguel Morales
Aquest dissabte farà 10 anys de l'esclat del moviment politicosocial 15M. Per commemorar aquells dies de manifestacions i organització col·lectiva, el BarnaSants ha programat un concert especial, de la mà d'Ovidi4. L'actuació es farà el mateix dissabte 15 de maig, a les 19:30h a les Cotxeres de Sants, amb un aforament màxim de 100 persones.

El concert comptarà amb els 4 membres de la formació -Borja PenalbaMireia Vives, David Caño i David Fernàndez- i Toti Soler a més de deu col·laboracions especials: Quico Pi de la SerraAnna Ferrer, Alfons Om (VerdCel), Sílvia Comes, David Vázquez (Ràbia Positiva), Maria Garcés, Núria Martínez-Vernis, Míriam Cano, Txell Bonet i membres de l'assemblea de Sants.

"No entenem que ens hàgim d'aproximar al 15M de manera nostàlgica, sinó com ho fem amb l'Ovidi: reactualitzant-lo", explica David Caño. "De la mateixa manera que creiem que l’Ovidi va ser una impugnació total a la transició, el 15M era una impugnació total a les crisis que estàvem patint: la crisi econòmica, la de valors, la democràtica, etc. Una impugnació sistèmica al règim del 78." Des d'aquesta idea partirà l'actuació, feta des de l'autocrítica, afegeix Borja Penalba, i amb el seu format habitual de barrejar reflexió i poesia amb música, i amb la voluntat de trencar la quarta paret.

LA PRIMAVERA ÀRAB PRECEDENT

Paral·lelament, el cicle també ha programat un altre concert especial. De la mateixa manera que el 15M fa 10 anys va beure i coincidir amb la Primavera Àrab, aquest divendres 14 de maig es commemorarà també la revolta de l'altra banda del Mediterrani. I es farà, en aquesta ocasió, amb l'actuació del cantautor i activista egipci Ramy Essam. "Entenem que les cançons sempre han estat un acompanyament necessari a les lluites, i a la vida en definitiva. Això és el que representen aquests concerts", explica el director del festival, Pere Camps.
 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Ramy Essam, festivals, BarnaSants, concerts, actualitat, Ovidi4

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.