actualitat

​Alfred Brendel i Samuel Hasselhorn, premiats a la primera edició dels Premis Franz Schubert

L'Associació Franz Schubert Barcelona descobreix els guardonats en els primers premis en reconeixement a l'artista austríac

| 27/05/2021 a les 16:45h

Alfred Brendel
Alfred Brendel | Arxiu
L’Associació Franz Schubert Barcelona -organitzadora de la Schubertíada de Vilabertran- ha decidit tirar endavant aquest any, després de 23 anys des que es va crear, els primers Premis Franz Schubert. La iniciativa sorgeix per la voluntat d’impulsar la difusió de la figura i el llegat del compositor austríac. En aquest sentit, s’han atorgat dos guardons: a una personalitat del món musical que al llarg de la seva trajectòria hagi fet una aportació decisiva en la difusió de Schubert -que queda en mans del pianista txec Alfred Brendel-, i a un jove talent musical -que se l'endú el baríton alemany Samuel Hasselhorn-.
 

Samuel Hasselhorn Foto: Arxiu


Els guanyadors d’aquesta primera edició s’han fet públics avui mateix, escollits per unanimitat pels cinc membres del jurat -el violinista Jonathan Brown (Quartet Casals); el director de SWR Classic, Johannes Bultmann; el periodista Antoni Colomer; el director de l’Associació Franz Schubert, Victor Medem, i la programadora artística de Konzerthaus Wien, Elisabeth Reischl-.

Brendel ha estat reconegut per aquest premi, segons justifica el jurat per ser “un referent absolut en la recepció de l’obra de Franz Schubert des dels anys 60 del segle XX. La seva influència en intèrprets de generacions posteriors, programadors i premsa especialitzada ha estat crucial per reconèixer en la justa mesura el valor de l’obra pianística de Franz Schubert”. Quant a Hasselhorn, també guardonat, el jurat valora que és “un dels cantants que major potencial alberguen de cara al futur en el repertori de la cançó poètica”.
Especial: Actualitat
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, Premis Franz Schubert, Schubertíada, Franz Schubert, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.