actualitat

La guitarra casolana de Sebastià Gris

El manacorí publica el primer treball en solitari, 'Llorer, clau i canyella'

| 16/07/2021 a les 14:45h

Sebastià Gris
Sebastià Gris | Llorenç Gris
El guitarrista manacorí Sebastià Gris, que forma part de nombrosos projectes, com ara el duo que forma amb la cantant Magalí Sare, publica aquest 16 de juliol el primer disc en solitari. Es diu Llorer, clau i canyella (Segell Microscopi) i és el resultat de la trobada íntima i casolana amb el seu instrument.



Llorer clau i canyella s'ha escrit i arranjat totalment "a la vora dels fogons de la cuina de casa". El conformen set peces, pròpies i també versions, per, com diu el mateix Sebastià Gris, "trencar-se les banyes per trobar i explotar cada color que el meu instrument i jo, com a instrumentista, podem oferir". El resultat és una música on es plasma un discurs propi, que camina bàsicament pels camins del blues, però on ressonen també paisatges mediterranis i referents nostrats com Toti Soler, Feliu Gasull o Joan Bibiloni.
 
Sebastià Gris explica que sempre li ha agradat molt arranjar per a la formació que sigui, i assegura que "si actualment disposés del pressupost i contactes necessaris, probablement aquest disc sería per a big band o orquestra de corda". Tot i això, celebra trobar-se en aquest moment concret, amb set cançons i una guitarra que han desembocat en un disc casolà, íntim i entranyable.

El disc, de fet, el va gravar a la sala de casa seva, a Centelles (Osona) durant dos dies: els passats 25 i 26 de maig, equipat amb una guitarra acústica Norman Encore B20 Folk, un Neumann KM184 apuntant al catorzè trast a un pam de distància i una parella de Coles 4038, un apuntant al pont i l’altre al claviller de la guitarra a tres pams de distància. De la mescla i del màster se n'ha encarregat Josep Munar, que ho ha fet a la sala de casa seva a Barcelona.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Sebastià Gris, edrbalears

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.