estrenes

Prendre Oxigen amb «Una cançó per a tu»

Estrenem el primer clip de la banda adolescent, que veu la llum com a part del premi del concurs #TalentBucs de Cases de la Música i els Bucs de la Marfà

| 21/07/2021 a les 08:00h

Oxigen
Oxigen
Tenen entre 14 i 15 anys però ja s’estan fent un nom en el món de la música. Com la majoria de bandes adolescents, van començar fent versions fa poc més d’un any com a Sound On, però a mesura que el projecte anava prenent embranzida, van decidir reconvertir-se en Oxigen i ensenyar les seves pròpies composicions.

Els cinc membres que formen el grup –Júlia Ensesa i Mariona Callís a la veu, Joan Balaguer al baix, Joan Matacàs a la batería i Pau Garcia al piano- són també part de la Black Music Big Band Junior, i amb el seu propi projecte han guanyat ja diversos concursos per a grups novells. Després d’haver publicat el 2020 el primer senzill, “Desitjos” (escrit per Miquel Abras), enguany han descobert ja el segon, compost per ells mateixos. Es tracta d’”Una cançó per a tu”, que destil·lant amor adolescent, veu la llum de la mà de Cases de la Música. N’estrenem el clip, tot parlant amb Ensesa i Callís.


El grup ve avalat des d’un bon principi per Miquel Abras, que el va apadrinar regalant-los el primer senzill: “Desitjos”. “Quan Miquel Abras va saber del nostre grup de seguida es va interessar: el fet de ser adolescents que fan música catalana li va agradar i ens va donar l’oportunitat de cantar la cançó que havia fet”, recorden des de la banda. Ara el tema ja acumula més de 13.000 reproduccions a Spotify.

“Una cançó per a tu”, en canvi, és la primera cançó que ha compost el grup. La van escriure a quatre mans entre Júlia Ensesa i Mariona Callís, després van afegir-li melodia i acords, i van acabar-la de perfeccionar amb tota la banda. “Per ser el primer cop que componíem va sortir molt fàcilment. Estàvem inspirades i en una tarda ja estava tota feta”, expliquen, tot reconeixent que “altres vegades que ens hem posat a compondre ens ha costat més".
 

Oxigen Foto: Arxiu


El tema ha vist la llum com a part del premi que van guanyar al concurs #TalentBucs que Cases de la Música i els Bucs de la Marfà van impulsar durant el confinament. “Va ser tot un repte per a nosaltres”, reconeixen des d’Oxigen: “quan van dir que érem els guanyadors no ens ho crèiem! Va ser molt emocionant!”. Però aquest no ha estat l’únic concurs que ha guanyat el grup en aquest últim any. El 2020 -encara com a Sound On- van quedar com a vencedors del #HeyJudeChallenge, organitzat per la Casa de la Música del Gironès, i aquest mateix 2021 han guanyat el concurs de grups novells de Vilablareix, “on vam tenir la sort de poder tocar amb Buhos a la final”, remarquen. I a més adverteixen, tot prometent un tercer senzill, que un dels premis d’aquest darrer certamen és gravar una cançó en estudi.

“Estem molt contents pel que hem aconseguit. Quan tot va començar no esperàvem arribar tan lluny”, no poden evitar dir. De cara al futur, ja treballen en nous temes. “Ens imaginem fent concerts i, si en un futur sorgís l’oportunitat de fer un disc, ho tiraríem endavant”, diuen amb seguretat.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, Cases de la Música, Oxigen, actualitat, estrenes, La Marfà

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.