actualitat

​Tres dones mediterrànies a la Mostra Viva de València

La IX Mostra Viva de València aplegarà Maria del Mar Bonet, Vakia Stavrou i Emel Mathlouthi

| 06/09/2021 a les 18:00h

Maria del Mar Bonet
Maria del Mar Bonet | Ray Molinari
La Trobada de Música del Mediterrani, que forma part del festival multidisciplinari Mostra Viva, celebra els quaranta anys d'història amb algunes grans veus femenines. La Mostra Viva del Mediterrani tindrà lloc del 23 de setembre al 12 d'octubre amb el lema “Convivència, diversitat i pluralitat al Mediterrani".
 
La mallorquina Maria de la Mar Bonet serà l'encarregada, el dijous 23 de setembre, de donar el tret d'eixida als concerts que tindran lloc al teatre El Musical de València. L'acompanyaran el guitarrista valencià Borja Penalba i el percussionista català Antonio Sánchez. Amb ells, la cantant mallorquina interpretarà temes nous a més de fer un repàs per algunes de les cançons més emblemàtiques dels seus cinquanta anys sobre els escenaris.

La compositora xipriota Vakia Stavrou, que va aconseguir fama internacional durant l'última dècada gràcies a la seva cançó “Sozinha”, continuarà amb el cicle de concerts de la Trobada en una actuació el 24 de setembre on farà gala del seu particular estil fusionant el fado, la cançó grega i el jazz. Formada musicalment entre Bèlgica, República Txeca i Grècia, Stavrou farà una selecció del millor del seu repertori fortament arrelat en els sons mediterranis.
 
ONES I DONES
Després de l'èxit aconseguit l'any passat amb el concert Giraluna d'homenatge a Luís Eduardo Aute, en aquesta edició, la Trobada tornarà a apostar per la producció pròpia amb l'espectacle Ones i Dones, on artistes com Ina MartíMaria del Mar BonetAitana Ferrer o Clara Dols s'aniran succeïnt sobre l'escenari per a oferir una actuació única i irrepetible amb l'acompanyament d'Enric Murillo. Les artistes cantaran temes propis amb arranjaments exclusius per a l'ocasió. L'elenc de figures convidades es completarà amb Eva DéniaLola LedesmaMaribel CrespoMerxe MartínezMaria Amparo Hurtado i Patxi Ferrer en una actuació que tindrà lloc el dissabte 25 de setembre a les 19 hores.

L'últim concert al teatre El Musical serà el diumenge 26 de setembre, amb la tunisiana Emel Mathlouthi, de qui la cançó “Kelmtli Horra”, que va interpretar a la cerimònia de lliurament del Premi Nobel de la Pau de 2015, es va convertir en himne de la Primavera àrab al país nord-africà. Mathlouthi, amb un estil que combina el folk, el rock i l'electrònica, presentarà el seu últim treball, The Tunis Diaries (Partisan Records, 2020).
 
El fermall d'or el posarà la Societat Renaixement Musical de Vinalesa, que interpretarà peces populars valencianes i també de països com Itàlia o Grècia. A més d'interpretar cançons del seu últim disc, Mediterrànies, també homenatjarà el director de cinema Luís García Berlanga en el centenari del seu naixement en un espectacle al Centre del Carme Cultura Contemporània, el 12 d'octubre al migdia.
 
 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Emel Mathlouthi, Vakia Stavrou, Maria del Mar Bonet, Trobada de Música del Mediterrani, Mostra Viva de València, actualitat, festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.