Actualitat

Els Premis de l'AMJM reten homenatge a Francesc Burrull

Ahir es va celebrar l'entrega de guardons de l'Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya en el marc del festival Jazz I Am

També es va premiar Irene Reig, Núria Feliu, el segell Underpool, el festival Jazz Terrassa i la fundació privada catalana Jazz Clàssic

| 09/09/2021 a les 13:15h

Els guardonats als Premis AMJM
Els guardonats als Premis AMJM | Oliver Adell
Ahir es va celebrar la gala d'entrega dels Premis de l'Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM) 2021. Dins del marc del festival Jazz I Am, al recinte barceloní de la Fabra i Coats, el lliurament dels guardons va arrencar amb el discurs de Guillem Arnedo, president de l'associació, que va posar èmfasi en la situació crítica actual del sector musical i cultural del país. Després es va retre un sentit homenatge a Francesc Burrull, traspassat recentment a l'edat de 86 anys, atorgant-li el Premi a la Trajectòria. A més, el pianista Ignasi Terraza li va dedicar unes paraules i una peça en el seu honor.

Posteriorment, es van guardonar la resta de premiats: el Premi al Jove Talent per a la saxofonista Irene Reig; el Premi al Treball Discogràfic per a l'edició 50 del Segell Underpool amb l'àlbum col·lectiu Esto sí se llama querer (on participen Sílvia Pérez CruzEva Fernández, Rita Payés, Roger Mas, Juan Pablo Balcázar, Lucía Fumero, Marta Mas o Alfred Artigas, entre més d'una seixantena d'artistes); el festival Jazz Terrassa amb el Premi Impuls a la Música en Viu; la Fundació Privada Catalana Jazz Clàssic amb el Premi a l'Associacionisme i la cantant i actriu santsenca Núria Feliu amb el Premi de la Junta Directiva. La gala va clausurar-se amb una actuació final de The Bop Collective, el conjunt liderat per Irene Reig.

El festival Jazz I Am es prolongarà dos dies més, avui dijous 9 de setembre i el divendres 10, i oferirà, a més de diverses taules de debat, els showcase de Gregori Hollis (avui a les 14:45h), d’Alba Careta Group (avui a les 19h), de Tomàs Fosch Quartet (demà a les 12:30h), de Gabriela Suárez (demà a les 14:45h), o de Lucia Fumero (demà a les 19h), entre altres. A més, aquesta nit, com a part de la programació Off Jazz I Am, al Jamboree Jazz Club, també actuaran la pianista Mélodie Gimard, amb el seu quintet, i el projecte Alto For Two: Kika Sprangers & Irene Reig Quintet.

 
Especial: Actualitat
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, actutalitat, Premis AMJM, AMJM, Francesc Burrull, Irene Reig, núria feliu

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.