Estrenes

L'instint natural de Twin

Estrenem el nou vídeo d'«Instinto», mentre en parlem amb la seva autora, Ana López (Twin)

| 27/09/2021 a les 12:00h

Twin
Twin
Darrere de Twin, s'hi amaga l'artista riba-rogera establerta a Barcelona Ana López. Després d'anys formant part de Her Little Donkey, López va fer les primeres passes en solitari aquesta primavera. Es va estrenar amb el senzill "Benasque", i el posterior primer EP Twin (Hidden Track Records, 2021): un treball on els límits els fixa la mateixa artista a través de l'experimentació amb els seus sintetitzadors i sàmplers. Avui estrenem el nou clip d'un dels temes d'aquest treball, "Instinto", en format de càmping session


La cançó es basteix a través de suaus sintetitzadors i pads que recobreixen les poètiques lletres que entona Twin, i en què reflexiona sobre la sensació del benestar i l'acceptació de les coses bones de la vida. "És un cant al benestar", explica l'artista: "Moltes vegades, quan estem bé, no podem acceptar -o no sabem acceptar- que les coses bones que ens passen són així perquè ens les mereixem. Sense voler, tendim a destruir allò que ens fa bé. 'Instinto' parla d'aquell sentiment que ens diu que estem segurs, que podem estar tranquils."

Per la seva banda, el clip d'"Instinto" juga amb la contraposició d'estètiques. Per una banda, veiem el costat més natural i improvisat propi d'un càmping: cadires plegables, fulles seques, arbustos i caixes de plàstic com a taules. Alhora, però, les diferents llums de neó que enfoquen l'escena aporten una sensació d'ambivalència entre l'essència naturalista i la tecnologia.

El projecte de Twin va néixer de la necessitat que López sentia de donar cabuda a les seves pròpies cançons. "Durant molts anys he format part de la banda Her Little Donkey, on ja tocava els sintetitzadors. A vegades, quan componia cançons a casa, em sortien temes que sentia que no encaixaven amb l'estil de la banda, perquè em sortia una lletra en castellà o pel tipus d'instrumentació que m'imaginava", explica l'artista. Això, combinat amb tot un reguitzell de noves influències artístiques -entre les quals cita músics amb un fort component electrònic com Apparat o Kelly Lee OwensJames Blake i Empress Off-, la van portar a "explorar aquesta nova via sonora i pensar en un altre tipus de composició", reflexiona. 

Per fer realitat aquesta nova etapa, López ha comptat amb Emili Bosch i Maldus Codolà, integrants de b1n0, també han tingut un paper clau en el desenvolupament sonor de Twin. "He tingut molta sort de poder treballar la meva música amb ells. Van entendre a la perfecció fins on volia portar les cançons, què m'agradava i què no. És bonic pensar que aquestes cançons estan produïdes a tres caps que parlen el mateix idioma", conclou la cantant riba-rogera.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, Twin, estrenes, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.