estrenes

El debut d'Albert Gil en solitari

El músic barceloní està a punt de publicar el primer disc sota el seu nom

Estrenem «Camp de mines desactivat» i la versió «Coristes i numinsmàtics» de Sisa

Ricky Gil: «És un disc que reflecteix la música que sempre m’ha agradat»

| 25/10/2021 a les 12:30h

Albert Gil
Albert Gil | Pía Sommer
Albert Gil (Brighton64, Los Brigatones, Matamala i Chest) debuta enguany en solitari. De les cançons que ha anat component amb els anys, i sobretot les que va crear durant el confinament, n’ha resultat Plena fragmentorum cofini (Chesapik, 2021), el nou disc que presentarà aquest divendres amb “temes nous i d’altres que havien quedat en un calaix, perquè eren massa personals”. Avui n’estrenem “Camp de mines desactivat” i la versió "Coristes i numismàtics" de Sisa.
 
La meva vida ja és lluny de tu”, canta Gil a “Camp de mines desactivat”.  Es tracta d’una cançó d’amor, amb lletra de Carlos Zanón. “El Carlos va posar versos a una melodia meva. Hem col·laborat en un parell de discs de Brighton 64 i em venia de gust tornar-ho a fer”, explica el músic. “Pensava que me la faria en castellà, com anteriorment, però es va despenjar amb un text en català molt potent i personal, que encaixava com un guant amb el conjunt de cançons. Estic especialment orgullós d’aquesta cançó i de tornar a treballar amb ell.”
 


Entre les disset cançons que conformaran el disc, també hi ha una versió d’en Sisa: “Coristes i numinsmàtics”, que Gil fila amb el seu germà Ricky (també a Brighton 64), Reyes Torío i Mar Ramos. “La cançó pertany a una gravació que vaig fer fa un temps amb components de la banda Chest, després de dissoldre-la. L’hem inclosa al disc per fer un homenatge a un dels creadors més potents que ha donat mai l’escena catalana”. Albert Gil, però, hi reconeix també una vinculació ben personal: “Sisa i Melodrama va ser el primer concert de pop al qual vaig assistir, l’any 79, al Zeleste, acompanyat per la meva mare i el meu germà Ricky".

Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Albert Gil, estrenes, Sisa

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.