actualitat

Els secrets del nou disc de Rosalia: hi cantarà en català?

L'artista de Sant Esteve Sesrovires ha fet públic un perfil d'Instagram on avança la tracklist del nou disc, 'Motomami'

Entre els títols de les noves cançons hi ha «Iaia» i «Genís», dedicades a la seva família

Rosalia encarna «La fama» al costat de The Weeknd

| 04/01/2022 a les 12:00h

Rosalia
Rosalia
El 24 de desembre, Rosalia va desitjar un bon Nadal als seus seguidors a través d’un post d’Instagram on va etiquetar un altre compte fins ara desconegut: @holamotomami. En ell, i des de finals de gener de 2021, ​la cantant de Sant Esteve Sesrovires ha anat documentant el seu dia a dia i el procés de creació del nou disc, Motomami (Columbia, 2022), a més dels títols de les cançons.
 
El feed del perfil -que ja té 221.000 seguidors- compta amb 472 publicacions que relaten com ha estat aquest any per a Rosalia: imatges de l’estudi, del seu dia a dia, la seva vida familiar i en parella amb Rauw Alejandro i de tot allò que l’ha inspirat per fer el disc. Imatges de músics que van des de Juan Luis Guerra a Daddy Yankee, passant per Nina Simone, David Bowie, Leonard Cohen o Jordi Savall amb Tomás Luis de Victoria, entre altres, i fotografies de pintures, llibres, poesia, pel·lícules, o fins i tot el videojoc Gran Theft Auto -on en el seu particular món virtual s’hi poden veure ja cartells publicitaris anunciant Motomami-.
 

Entre els posts, però, amb peus de foto sovint íntims i escrits tant en castellà com en català, s’hi desvelen també els títols de les noves cançons que ja té preparades: “La fama”, que va publicar ara fa un parell de mesos amb The Weeknd, i “Saoko” o “Candy” -dels quals ja ens n’ha avançat alguns segons a xarxes, com va amb fer amb el darrer senzill-, entre altres.
 

Són dinou els títols que ja ha avançat -malgrat que encara no és segur que tots formin part de Motomami- i n’hi ha dos que criden especialment l’atenció: “Iaia” i “Genís” -el nom del seu nebot-, dedicades a la seva família i, per tant, presumiblement cantades en l'idioma amb què s'hi comunica: el català. Si és així, totes dues se sumaran al primer èxit internacional de Rosalia en català, "Milionària". En aquest perfil d'Instagram, a més, també s’hi senten petits avançaments d’altres cançons, com la de “Sakura”:
 

En un altre post significatiu, Rosalia desvela el que semblen ser les claus temàtiques del disc Motomami: el binomi i la contradicció entre el quotidià i l'elevat, entre l’opulència i l’austeritat, entre la realitat i la ficció, entre el clan i l’aïllament, entre la vulnerabilitat i la força, entre la música club llatina i les balades... Les dues cares d’una mateixa moneda, que humanitzen la diva.
 
 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Rosalia

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.