ACTUALITAT

Maria del Mar Bonet homenatja el Pare Ginard

La cantautora oferirà dos concerts al CAT els dies 11 i 12 de febrer en el marc dels festivals BarnaSants i Tradicionàrius

Borja Penalba i Dani Espasa acompanyaran Maria del Mar Bonet en un homenatge a les cançons del camp

| 09/02/2022 a les 18:00h

Maria del Mar Bonet al Centre Artestà Tradicionàrius
Maria del Mar Bonet al Centre Artestà Tradicionàrius | Sílvia Manzanera
Maria del Mar Bonet presentarà un recital en clau d'homenatge al Pare Ginard, autor dels quatre volums del 'Cançoner popular de Mallorca', en dos concerts únics al Centre Artestà Tradicionàrius els dies 11 i 12 de febrer. En roda de premsa, l'artista ha anunciat aquest recital que pren el nom del seu àlbum Saba de terrer (Ariola, 1979) i que recuperarà peces del seu repertori més tradicional. Per a aquesta cita, Maria del Mar Bonet s'acompanyarà de Dani Espasa al piano, acordió i veus, i Borja Penalba a la guitarra i veus.

La cantautora vindica l'autor del 'Cançoner popular de Mallorca', amb més de vint mil cançons tradicionals mallorquines, fet que el converteix en el major recull que s'ha fet en català. Bonet va conèixer el Pare Ginard als anys 60 i des de llavors el seu cançoner l'ha acompanyada tota la seva trajectòria. La música popular ha estat una constant en la seva carrera artística, per la voluntat d'actualitzar-la i mantenir-la viva. "Sempre he tingut una mirada de meravella a la música popular", reconeix la cantautora mallorquina.

L'espectacle que presentarà al CAT recull cançons que formaven part dels treballs de camp, d'amistat, d'amor, de guerra, etc. Bonet canta sobre "els treballs i els dies", la música que formava part del camp i que ara ja no hi és: "Soc una intèrpret d'aquestes cançons, no les puc cantar com si treballés al camp, les canto a la meva manera perquè les vull fer vives".

Maria del Mar Bonet al Teatre Grec Foto: Ray Molinari


Aquest recital s'emmarca en el cicle Trad d'Autor, l'aliança entre els festivals BarnaSants i el Tradicionàrius, que enguany compta amb 9 concerts. Carol Durán, directora artística del CAT, ha remarcat la voluntat del festival d'abraçar propostes que estan al llindar entre la música d'arrel i la cançó d'autor. "Nosaltres diem que la cançó d'autor és una actitud, i aquesta és compartida amb la cançó tradicional", ha assenyalat el codirector del BarnaSants, Marçal Girbau. Enguany, a més dels dos concerts al CAT, el BarnaSants ha anunciat l'estrena del recital de Maria del Mar Bonet a les illes Balears amb un concert el 4 de març al Teatre des Born de Ciutadella.

El productor de l'espectacle, Yanni Munujos, ha agraït la insistència dels festivals perquè es pogués estrenar el recital a Barcelona. Bonet va presentar per primera vegada aquest repertori en plena desescalada de confinament, el 2020, al teatre Kursaal de Manresa i el passat setembre es va estrenar a València en el marc de la Mostra Viva de la Mediterrània (al teatre El Musical). La dama de la Nova Cançó té la intenció de treure un nou disc amb aquest repertori, tal com va fer l'any passat amb el directe amb Borja Penalba.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Maria del Mar Bonet, festivals, actualitat, Tradicionàrius, barnasants, borja penalba, Dani Espasa

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.