Festivals

Rigoberta Bandini, Rels B i Stay Homas seran a la nova edició del festival Cruïlla

El festival se celebrarà del 6 al 9 de juliol al Parc Fòrum de Barcelona

En aquesta edició, el cicle recupera el format que oferia abans de la pandèmia

| 16/02/2022 a les 19:00h

Festival Cruïlla
Festival Cruïlla | Carles Rodríguez
L’edició del festival Cruïlla d’aquest any compta amb més d’una vintena de concerts, que es faran al Parc Fòrum de Barcelona durant el 6, 7, 8 i 9 de juliol. El cicle ha comunicat que torna al format de festival que es feia abans de la pandèmia. De fet, el festival Cruïlla 2021 es va poder celebrar, però amb una proposta de dos dies i unes jornades més curtes. 
 
Un any més, el festival ofereix diversitat de projectes musicals per gaudir durant els quatre dies marcats. El cartell del Cruïlla 2022 ja havia fet públic noms com el grup calafellenc Buhos, la cantautora d’Albacete Rozalén i la banda formada a Berlín Habla de Mí en Presente. Ara s'hi sumen al festival 21 artistes més, entre ells la cantant barcelonina Rigoberta Bandini, el cantautor panameny Rubén Blades, el músic estatunidenc Jack White i, des de Santa Coloma de Gramenet, l’artista Queralt Lahoz.
 

Jack White al Cruïlla 2018 Foto: Xavier Mercadé

El 6 i 7 de juliol es mantindrà el mateix format que en l’edició anterior, és a dir, amb jornades més curtes. El dimecres hi haurà actuacions de rap, amb el músic de La Palma Rels B, l’artista sevillà Toteking i el raper argentí Trueno. El cicle seguirà dijous amb el trio barceloní amb projecció internacional Stay Homas, la banda mexicana Molotov que estrenarà el seu nou àlbum, i l’orquestra barcelonina Balkan Paradise Orchestra. Des de Puerto Rico també actuarà el raper Residente, formant del duet Calle 13
 
Durant el 8 i 9 de juliol se celebraran les jornades més llargues amb un nombre més elevat de concerts. Com a caps de cartell del divendres 8, hi haurà Jack White i la banda pop-folk britànica Duran Duran, que presentarà el seu quinzè disc en quatre dècades. També hi haurà Rigoberta Bandini, la cantautora d’Úbeda Zahara, el quartet barceloní Dan Peralbo –que van guanyar l’edició Sona9 2021– juntament amb la banda de Gandia El Comboi. A més, hi haurà altres actuacions com la de les bandes barcelonines Delafé y Las Flores Azules i Elefantes, el projecte synthpop Hot Chip, el quartet indie rock Niña Polaca, la cantautora madrilenya Travis Birds i les bandes internacionals Meute, Vintage Trouble i The Bloody Beetroots
 
L’últim dia del festival comptarà amb els concerts de Rubén Blades, Rozalen, Buhos, Queralt LaHoz i Habla de Mí en Presente. A més de tots aquests artistes, també hi actuarà el duet mataroní The Tyets; el trio de Galicia Tanxugueiras -finalistes al festival de Benidorm-; des de Sant Joan Despí, el cantautor Joe Crepúsculo; la banda granadina Colectivo Da Silva, i les propostes internacionals Seed, Fat Freddy’s Drop, Sofi Tukker, Cimafunk i Juan Luis Guerra.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, cruïlla, Stay Homas, festivals, actualitat, Rigoberta Bandini, Rels B

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.