festivals

Tossa homenatjarà Ava Gardner amb cançons de dones

L'espectacle inaugurarà el festival Petit Paradís, que tindrà lloc del 28 de juliol al 6 d'agost

Entre els artistes que hi actuaran hi trobem Queralt Lahoz, Marlango i El Petit de Cal Eril

| 17/03/2022 a les 13:30h

Queralt Lahoz
Queralt Lahoz | Xavier Mercadé
L’estiu de 1934 el pintor Marc Chagall va ser a Tossa. En va quedar tan fascinat que la va batejar amb el nom de ‘Paradís blau’. Han passat gairebé 90 anys i l’únic poble emmurallat de la costa catalana segueix captivant els visitants. Amb aquestes premisses s’ha ideat el festival Petit Paradís, que enguany complirà la segona edició. Es tracta d’un festival de petit format amb l’escenari principal a l’església vella de Sant Vicenç. Tot el festival tindrà lloc dintre de la muralla i, per raons òbvies, només podrà encabir un nombre limitat d’espectadors. Un format exclusiu que vol fer valdre un espai històric, la gastronomia i la música.

El festival d’enguany es celebrarà entre el 28 de juliol i el 6 d’agost, i combinarà artistes de renom amb emergents. Júlia Colom i Laura Andrés obriran el foc el dia 28 amb un espectacle amb cançons de dones anomenat El paradís d'Ava. Relats d'amor. El punt de partida és el centenari del naixement d’Ava Gardner, l’actriu nord-americana que, justament a Tossa, va tenir una tòrrida història d’amor amb l’actor i torero català Mario Cabré. Una història que va alertar Frank Sinatra, que va viatjar fins al poble de la Selva marítima. Aquest espectacle inaugural és una producció feta expressament per a Petit Paradís.

Posteriorment, aniran passant per Tossa de Mar de manera consecutiva Marlango (amb Leonor Watling), la fusió entre el flamenc i la música urbana de Queralt Lahoz, el parisenc Oscar Anton, Sofia Gabanna (germana de Nathy Peluso), Guillem Roma, Juno (projecte de Martí Perarnau i Zahara), el soul-funk de Steffen Morrison, El Petit de Cal Eril i Maren.

Les entrades es posaran a la venda avui mateix a través del portal del festival, encara que els dies previs també hi haurà una taquilla situada al costat del monument a Ava Gardner.  El director del festival, Carles Gilibets, ha volgut posar en relleu, avui en roda de premsa, que tots els concerts seran únics, ja que els artistes hauran d’adaptar-se a les condicions de l’església vella. A banda de l’escenari principal, hi haurà un village davant del far amb un escenari per a artistes locals i una oferta gastronòmica de qualitat.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Marlango, Queralt Lahoz, festivals d'estiu, actualitat, Petit Paradís, festivals, El Petit de Cal Eril, Guillem Roma

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.