entrevistes

Pepet i marieta: «La simbiosi entre públic i banda és comparable al sexe»

La banda d'Ulldecona presenta en directe el seu nou disc a la sala Apolo el 27 d'abril

La nit començarà amb l'actuació dels mallorquins Cabot

Pepet i marieta: «Tinc 44 tacos i he madurat, no em passo el dia fumant porros»

| 14/04/2022 a les 13:00h

Pepet i marieta en directe
Pepet i marieta en directe | Gerard Mercadé
Ja fa unes setmanes que Pepet i marieta va presentar el seu nou disc, Vola (autoeditat, 2022). Un temps que ha servit als seguidors de la banda per anar coneixent les noves cançons i al grup per ultimar els detalls del directe. L'estrena és el 27 d'abril a la sala Apolo de Barcelona, en una nit de programa doble que també inclourà al quintet mallorquí Cabot, que estrena Ofici (Blau, 2022). N'hem parlat amb Josep Bordes -el 'Pepet' del nom de la banda-, que pensa que l'Apolo serà una gran festa, però recorda a qui no hi pugui anar que hi haurà més concerts i anima a consultar-los a través de la plana web de la banda.



Ja fa uns dies que va sortir el disc 'Vola' Quina resposta t’ha arribat?
Em diuen moltes coses. Primerament, em diuen que és un disc diferent i això és bo, perquè aquesta era la nostra intenció. Fa 18 anys que som a la palestra i ens havíem de renovar. Ara tenim una proposta més popera i un so més electrònic. I després, hi ha els puristes a qui els sembla estrany que canti una gironina a un disc de Pepet i marieta. Però si ho mirem objectivament, amb les dades de reproduccions a Spotify, això és un coet. Ens està anant de puta mare. Mai no havíem tingut tantes reproduccions en tan poc temps!

A quin públic us adreceu, ara?
Pepet i marieta és una proposta intergeneracional i arribem a molt de públic. Durant un temps, ens passava una cosa molt bona: els valencians ens consideraven valencians i els catalans ens consideraven catalans. Ara, a més, he vingut a viure a Mallorca i a l’Spotify estic entre els artistes de l’illa… I arribem a una generació de mitjana edat que ens segueix des del principi i a més s’hi ha sumat molta gent jove. Hem rejovenit la imatge del grup i segur que això ens ha obert les portes a una nova generació.


La setmana vinent comenceu la gira. Com serà el directe?
Ens estem plantejant una gira molt guapa. Ens estrenarem a Barcelona, a l’Apolo. Hem treballat amb el director escènic Cisco Cruz. M’atreveixo a dir que mai havíem fet un espectacle tan professional: hem renovat vestuari, hem renovat escena, hem millorat el so, un disseny específic de llums… I també hem treballat molt la interacció amb el públic. El públic és part de l’espectacle. Estic emocionat pensant en com quedarà. L’espectacle vol emocionar, remoure consciències i crear una simbiosi entre públic i banda. Quan es crea aquesta simbiosi, quan és plena, és comparable al sexe. Ho dic perquè realment ho penso. La connexió total amb el públic durant un concert és la plenitud a la qual pots arribar com artista, més que res del que puguis fer a un estudi. És més, aquesta és la droga per la qual hi ha gent que durant tants anys puja a un escenari. Al concert de Barcelona en concret, a més, hi haurà col·laboradors que ja han sortit al disc. Ho estem acabant de lligar i, per prudència, em guardo els noms.

Una banda mallorquina, Cabot, us farà de teloners.
És un dels grups amb qui compartim management a les Illes. Acaben de presentar un nou disc i tenim molt bona relació. Compartim moltes coses, encara que estilísticament no ens assemblem gaire. Ens ha agradat convidar-los i ells ens conviden a actuar a Marratxí, que és el seu poble.
 

Pepet i Marieta Foto: Arnau Carbonell

Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, pepet i marieta, Apolo, actualitat, entrevistes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.