Verkami

David Cases experimenta 'Simetries' amb Verkami

La plataforma de micromecenatge Verkami acull diversos projectes que busquen suport econòmic dels seguidors

La banda del saxofonista valencià David Cases prepara el seu primer àlbum

La cantautora de Vilanova i la Geltrú, Eva Pérez, engega una campanya per finançar el seu segon projecte

El reflex de Kela, amb Verkami

| 23/04/2022 a les 14:00h

Eva Pérez
Eva Pérez | Aida Moral
La plataforma Verkami és una de les eines més conegudes de micromecenatge en el món de la música. Etimològicament, la paraula que anomena el projecte prové de la combinació de les termes en esperanto verko -que vol dir creació artística o científica- i ami - que s'apropa al castellà 'amo' i vol dir estimar o agradar. Des d'aquest amor cap a allò que fa del món un espai on poder crear, col·laborar i aprendre, una gran quantitat d'artistes inicien els seus projectes. 
 
L'objectiu de la plataforma consisteix a recaptar diners, a través d'un micromecenatge -és a dir, d'aportacions de diferents inversors-, per poder dur a terme diferents projectes. En el cas de la música, és sovint usat per finançar la producció dels discos i/o les edicions físiques d'aquests, a més de videoclips, etc. Els projectes que realitzen una campanya amb Verkami ideen un sistema de recompenses per a tots aquells que fan aportacions econòmiques en línia amb la inversió feta.
 
Avui presentem dues propostes noves que es troben en plena campanya a Verkami: el projecte Simetries de David Cases i la fusió literària i musical Tinc un secret de la cantant de jazz Eva Pérez.
 
El 2020, el saxofonista David Cases va decidir engegar un projecte per gravar diverses cançons que havia anat escrivint quan era estudiant. Per fer d’aquests temes l'àlbum Simetries, l'artista es va posar en contacte amb el seu grup de músics i amics que fusionen el jazz modern amb l’electrònica. Per poder-lo fer realitat però, i costejar les despeses de producció, masterització i publicació de l’àlbum, Cases ha engegat una campanya de finançament a Verkami.


Tots els micromecenes que hi col·laborin obtindran una recompensa, amb relació a la quantitat aportada, que pot anar des de la descàrrega digital anticipada, fins al disc en físic Simetries, adhesius i pòsters de la banda, agraïments en el llibret del disc, la partitura d’un dels temes o un concert tant per a esdeveniment en públic com en privat. 
 
La psicòloga, escriptora i vocalista Eva Pérez, el 2020, va elaborar un àlbum amb cançons versionades que es trobaven dins del seu primer llibre Les cançons de les pomes de l’Eva –un recull de contes per adults– i que va tenir el suport dels mecenes de Verkami. Ara, l'artista vol continuar fusionant la literatura i la música amb el seu segon projecte Tinc un secret. Però en aquest cas, tot l'àlbum estarà format per temes propis. 


Per poder produir, editar i promocionar l’EP, Eva Pérez engega una nova campanya a Verkami. Totes aquelles persones que hi col·laborin, seran recompensades, segons la quantia de l’aportació, amb el CD i el llibre Tinc un secret Les cançons de les pomes de l’Eva, una entrada al concert de presentació, una il·lustració signada, l'apadrinament d’un tema del disc o un concert privat. 
 
 
 
Especial: Verkami
Arxivat a: Enderrock, verkami, David Cases, Eva Pèrez, Verkami, actualiat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.