Verkami

El reflex de Kela, amb Verkami

La plataforma de micromecenatge Verkami acull diversos projectes que busquen suport econòmic dels seguidors

La cantautora de Pego ha engegat una campanya per finançar el seu àlbum de debut

La banda Simfònica de Barcelona prepara un espectacle de cant simfònic

| 09/04/2022 a les 14:00h

Kela
Kela
La plataforma Verkami és una de les eines més conegudes de micromecenatge en el món de la música. Etimològicament, la paraula que anomena el projecte prové de la combinació de les termes en esperanto verko -que vol dir creació artística o científica- i ami - que s'apropa al castellà 'amo' i vol dir estimar o agradar. Des d'aquest amor cap a allò que fa del món un espai on poder crear, col·laborar i aprendre, una gran quantitat d'artistes inicien els seus projectes. 
 
L'objectiu de la plataforma consisteix a recaptar diners, a través d'un micromecenatge -és a dir, d'aportacions de diferents inversors-, per poder dur a terme diferents projectes. En el cas de la música, és sovint usat per finançar la producció dels discos i/o les edicions físiques d'aquests, a més de videoclips, etc. Els projectes que realitzen una campanya amb Verkami ideen un sistema de recompenses per a tots aquells que fan aportacions econòmiques en línia amb la inversió feta.
 
Avui presentem dues propostes noves que es troben en plena campanya a Verkami: el disc El mirall de l'artista Kela i el projecte El brillo de Fénix de la Banda Simfónica de Barcelona.

KELA
Darrere del nom artístic Kela hi ha la cantautora de Pego Raquel Mengual. Després d'onze anys dedicant-se al món sanitari i combinant-ho amb la seva carrera musical, finalment ha decidit apostar i focalitzar-se en la seva faceta artística. Ara prepara el primer àlbum, El mirall (Primavera d’Hivern, 2022), del qual vam avançar el senzill “T’estimava”.
 

Per poder dur a terme aquest primer projecte discogràfic, Kela ha engegat una campanya a Verkami. Totes aquelles persones que hi col·laborin, seran recompensades, segons la quantia de l’aportació, amb obsequis que van des del disc El mirall firmat i dedicat fins a un concert amb banda i stage a l’estiu, passant per samarretes de producció local, artesanal i ecològica de Cendra.coop i dissenyada per Luis Soriano, bosses de tela orgàniques, mitjons de cotó amb el lema “Què serà de tu, què serà de mi”, una versió dedicada o un concert en acústic.
 
La Banda Simfònica de Barcelona és una formació musical que depèn de l’Associació Musical Andreuenca –entitat sense ànim de lucre– creada el 2015. La banda està formada per estudiants que tenen l’objectiu d’apropar la música a la societat i ho fan a través de la cultura, l’educació, la interculturalitat, la inclusió i la convivència. Un dels projectes que té entre mans la Banda Simfònica de Barcelona és El brillo del fénix un cant simfònic compost per Ferrer Ferran, dedicat a l’esperança i que tracta de l'adveniment de la pandèmia. Aquest espectacle també estarà interpretat, el 8 de maig, per la banda La Valenciana SMPVB, la coral Càrmina, l’Orfeó Atlàntida i la pianista Ester Vela

La Banda Simfònica de Barcelona ha iniciat una campanya a Verkami per poder assumir les despeses de l'obra, compartir publicitat i imatges, dissenyar i produir marxandatge i proporcionar un enregistrament de qualitat del concert. Tots els micromecenes obtindran una recompensa, amb relació a la quantitat aportada, que pot anar des d’entrades per al concert de presentació que es farà el 8 de maig a Barcelona, un paquet digital  –enregistrament de l’àudio i vídeo– i una explicació sobre l’obra El brillo del fénix feta per Ferran, una cartolina DIN A5 de la portada de l’obra, una totebag o una carpeta de cartó amb el disseny de la banda.  
Especial: Verkami
Arxivat a: Enderrock, Banda Simfònica de Barcelona, Kela, Verkami

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.