Festivals

L'Eufònic revela la seva àmplia paleta de sons

Versonautas, Joana Dark, Ölivia Musyk i Nueve Desconocidos són algunes de les propostes que el festival ebrenc ha desvelat avui

L'Eufònic desvela els primers artistes de l'11a edició

| 24/05/2022 a les 13:00h

Ölivia Musyk
Ölivia Musyk | Arxiu
El festival Eufònic ha desgranat aquest matí bona part del gruix de la programació d'enguany. D'aquesta manera, el festival d’arts sonores, visuals i digital-performatives de les Terres de l'Ebre amplia la programació inicial que havia revelat ara fa un mes per al cap de setmana del 25 al 28 d'agost. L'organització del cicle ja té disponibles les entrades al seu web, que tindran un preu reduït fins al 25 de juliol; per la seva banda, els concerts del Mercat Vell de La Ràpita seran de franc per a tothom.

Entre les propostes dels Països Catalans, al festival hi haurà la dels valencians Versonautas, que presentaran Preludi a la Lentitud al Mercat Vell. Aquest espectacle de música i poesia fa una oda a una de les grans asfíxies de la contemporaneïtat: estar constantment ocupat. També es podrà gaudir al Castell de Miravet del duet Ölivia Musyk, un nou projecte, format per Clàudia Balletbó (veu) i Isabel Archs (violí i piano), que combina la seva singular poesia amb composicions que veuen de la música clàssica i de l'experimentació sonora.

L'actualització i la revisió de la tradició tindrà el seu espai amb el duet Joana Dark. El seu nou treball, Lireta (Au! Records, 2022), busca apropar les melodies tradicionals recopilades pel  folklorista Joan Amades al context sonor contemporani. I en una tessitura radicalment diferent, el projecte del jove valencià Ares Negrete, Nueve Desconocidos, submergirà el públic ebrenc en un passeig per la banda sonora més fosca dels anys 80, prenent influències del post-punk o la dark wave.

Les quatre propostes se sumen a les ja anunciades: XicuInfant BlaiTwin SoulJudelineSabiwa i Kinbrae. A més, l'Eufònic també ha programat artistes experimentals d'arreu del món com ara l'escocès Ben Chatwin; l'australiana establerta a Brighton Penelope Trappes -que actuarà per primer cop a Catalunya-; l'artista americana Ulla Strauss; o el grup de hip-hop retrofuturista andalús Space Surimi, que tancarà l'edició d'enguany el diumenge 28 d'agost a l'ermita d'Ulldecona.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, festivals d'estiu, eufònic, festivals, Terres de l'Ebre

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.