FESTIVALS

Els 10 imprescindibles del Mallorca Live Festival

Llistem els 10 grups imperdibles del festival més internacional de les Illes Balears

| 22/06/2022 a les 19:00h

Placebo al Mallorca Live
Placebo al Mallorca Live | Lluís Terrassa
Després de dos anys en què s’ha adaptat com a cicle de concerts a causa de la pandèmia, el festival més important de les Illes Balears, el Mallorca Live recupera el format original a l’antic Aquapark de Calvià. Grans escenaris i un cartell més que ambiciós concentrarà el 24, 25 i 26 de juny potents estrelles internacionals i una notable representació de valors de l’escena illenca. Avui, repassem deu dels artistes que hi tocaran i que no et pots perdre.
 

1. Rigoberta Bandini

25 de juny - 20:30h

La cantant i actriu barcelonina Paula Ribó ha esclatat com a Rigoberta Bandini. Amb aquest nom artístic, ha popularitzat cançons com “In Spain We Call It Soledad”, “Perra” i “Ay mamá”, però sobretot ha imposat una estètica pròpia com si fos una mena de Marisol del segle XXI. Els seus euforitzants directes, protagonitzats tant per la posada a escena com pel públic que la segueix amb passió, són el seu testimoni.

2. C.Tangana

24 de juny - 22:15h

Després de dos anys en què s’ha adaptat com a cicle de concerts a causa de la pandèmia, el festival més important de les Illes Balears recupera el format original a l’antic Aquapark de Calvià. Grans escenaris i un cartell més que ambiciós concentrarà en tres jornades potents estrelles internacionals i una notable representació de valors de l’escena illenca.


 

3. Izal

24 de juny - 00:30h

Izal és un altre grup també madrileny que ja va passar pel Mallorca Live en l’era prepandèmica, en aquest cas el 2018. Ara hi tornen per presentar el seu cinquè àlbum, Hogar (Hook, 2021), amb el qual han fet un gir introspectiu i expliquen històries quotidianes.


 

4. Queralt Lahoz

24 de juny - 19:45

La cantant de Santa Coloma de Gramenet Queralt Lahoz proposa una fusió entre el flamenc i la música urbana que l'han situat com a una de les grans promeses del panorama. L'artista ha presentat el debut discogràfic, Pureza (Costa Futuro / Say It Loud, 2021), una novena de cançons que segueixen el rastre de la reivindicació, el flamenc i la poesia.


 

5. Alizzz

24 de juny - 20:50h

Conegut per ser la mà dreta de C.Tangana a la producció del disc, El madrileño (Sony Music, 2021), i d'artistes com Nathy Peluso, Rosalia o Lola Índigo, amb els que ha guanyat un renom internacional en els darrers anys. El músic, productor i compositor de Castelldefels -que acaba d'estrenar tema en català al costat de Joan Dausà- portarà en directe la seva aventura en solitari amb el disc Tiene que haber algo más (Whoa i Warner, 2021).


 

6. Reïna

25 de juny - 18:15h

Guanyadors del concurs Sona9 2020, el quartet manacorí Reïna és punta de llança del nou pop balear amb el debut, Arts marcials (U98 Music, 2021), amb cançons amoroses d’una dolçor especial. Carme Vives (veu i teclats), Pere Amer (guitarra), Biel Riera (baix) i Adrià Mayordomo (bateria) van muntar el grup el 2019 i des d’aleshores han creat grans melodies. 


 

7. Saïm

25 de juny - 19:00h

El trio de Felanitx i Manacor Saïm presentarà el segon disc, Fràgil (Bubota/BCore, 2021), considerat millor disc del rock balear. El treball conté dotze cançons que combinen la força del punk-rock amb introspecció i desencant a les lletres. Joan Roig (veu i guitarra) i els germans Natàlia (baix) i Daniel Gómez (bateria) garantiran tota l’energia i entrega en directe. 


 

8. Jansky

26 de juny - 2:00h

El músic, productor i ambientòleg mallorquí Jaume Reus i la poeta, traductora catalana Laia Malo integren el singular duet d’electropoesia Jansky. Al festival presentaran el seu darrer projecte, Insecta Dance Music (autoeditat, 2022), un projecte d’art sonor i electrònica que parteix d’un treball de camp amb insectes. 


 

9. Muse

26 de juny - 00:30h

El trio anglès de rock Muse també actuarà al festival i, com un dels caps de cartell de la darrera jornada, desgranarà alguns èxits de la seva trajectòria. A més, tocarà les cançons del darrer treball, Will of the People (Warner, 2022), novena referència d’estudi de la seva discografia i inspirat en les incerteses del món actual.


 

10. Alanaire

26 de juny - 19:00h

El jove quartet de pop Alanaire –encapçalat per la cantant i pianista Laura Serra i completat pel seu germà Pau, Joan Pérez i Eirian Lewis– va gestar-se a Anglaterra i va cristal·litzar a Palma. Va seduir els melòmans amb l’EP Alanaire (PAM Records, 2021), que incloïa l’exitosa “Carta”, i aquesta primavera presentarà el primer llarga durada, Albor (PAM Records, 2022), produït per Joan Miquel Oliver.




A més dels concerts esmentats, enguany el Mallorca Live Festival no s'està de res i recupera tota l'esplendor amb un cartell carregat d'artistes nacionals i internacionals com Christina Aguilera, Supergrass, Justice, Milky Chance, Kase.O i Franz Ferdinand, entre altres. L'antic Aquapark de Calvià també acollirà grups locals com Bisuri i Els Mossossemifinalista del Sona9–, l'essència hip-hop de Trigga, la cantautora Marta Knight, el so electrònic d'Agost o el cantautor de Santa Maria del Camí Amulet.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, Festivals, festivals d'estiu, festivals d'estiu illes balears, Mallorca Live Festival, edrbalears

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.