Verkami

Els 'Deu' de Marco Pompero veuen la llum amb Verkami

La plataforma de micromecenatge Verkami acull diversos projectes que busquen suport econòmic dels seus seguidors

L'alcoià busca finançament per publicar el seu segon llarga durada

Quatre, tres, «Dos».... Marco Pompero!

| 28/05/2022 a les 14:00h

Marco Pompero
Marco Pompero | Jordi Arques
Article patrocinat per Verkami.
 
La plataforma Verkami és una de les eines més conegudes de micromecenatge en el món de la música. Etimològicament, la paraula que anomena el projecte prové de la combinació de les termes en esperanto verko -que vol dir creació artística o científica- i ami - que s'apropa al castellà 'amo' i vol dir estimar o agradar. Des d'aquest amor cap a allò que fa del món un espai on poder crear, col·laborar i aprendre, una gran quantitat d'artistes inicien els seus projectes.
 
L'objectiu de la plataforma consisteix a recaptar diners, a través d'un micromecenatge -és a dir, d'aportacions de diferents inversors-, per poder dur a terme diferents projectes. En el cas de la música, és sovint usat per finançar la producció dels discos i/o les edicions físiques d'aquests, a més de videoclips, etc. Els projectes que realitzen una campanya amb Verkami ideen un sistema de recompenses per a tots aquells que fan aportacions econòmiques en línia amb la inversió feta.
 
Avui presentem una proposta nova que es troba en plena campanya a Verkami: el segon àlbum del trio de Marco Pompero, Deu.

MARCO POMPERO
Entre el 2020 i el 2021, el músic alcoià Marco Pompero –una de les divuit propostes seleccionades per als concerts preliminars del Sona9 2021– i la seva banda, formada per Andreu F. Vidal al baix i Dani Serra a la bateria, va publicar els EPs Quatre (La Fera CC, 2021), Tres (La Fera CC, 2021), Dos (La Fera CC, 2022) i U (La Fera CC, 2022). Ara, la banda suma els quatre EP; com a resultat, en surt Deu (La Fera CC, 2022), el segon disc de folk-rock d'autor de Pompero. Amb aquest àlbum, la banda té l'objectiu "d'ajudar a trobar la plenitud de l'ésser humà". La producció musical ha estat en mans de Blai Antoni Vañó (Els Jóvens).


Per a la creació de Deu en format vinil i CD, la producció, la gravació i la mescla dels temes i art gràfic, audiovisual i fotogràfic, Marco Pompero ha engegat una campanya a Verkami. Tots els mecenes que hi col·laborin rebran una recompensa, segons la quantia aportada, com la descàrrega digital, el CD o el vinil Deu, el seu primer disc L'art és sexual (La Fera, 2019), una samarreta dissenyada per Núria Gisbert, una totebag, una menció als crèdits, dues entrades pel concert de presentació o un concert en format trio.
 
Especial: Verkami
Arxivat a: Enderrock, verkami, actualitat, Marco Pompero

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.