Festivals

L'eclecticisme estel·lar del Cap Roig Festival

Llistem i repassem 10 dels concerts que es realitzaran aquest estiu al festival als Jardins de Cap Roig

| 20/07/2022 a les 14:00h

Joan Dausà
Joan Dausà | Xavier Mercadé
Els espectaculars Jardins de Cap Roig acolliran, durant juliol i agost, la 22a edició del festival baixempordanès. D’esperit eclèctic, el cartell inclourà el concert solidari de Sergio Dalma en benefici de la Fundació Vimar, i el Cap Roig Mini, adreçat als més petits, amb les actuacions de Xiula i l’espectacle de Dàmaris Gelabert i Dagoll Dagom, anomenat Bye Bye, monstre. Aquest divendres 22 de juliol, el cicle arrenca amb el concert de Sebastián Yatra, que ha exhaurit totes les entrades. Fins a l'agost, hi passaran prop d'una vintena d'artistes més; en recollim deu que no et pots perdre.
 
CHRISTINA AGUILERA 
23 de juliol | 22 h

La cantant nord-americana és una de les grans dives de la música pop internacional, amb més de 43 milions de discos venuts. Tot i no prodigar-se gaire en estudi –des del 2013 només ha gravat Liberation (RCA, 2018)–, serà una bona oportunitat per gaudir d’un repertori exitós.
 
 
STAY HOMAS 
24 de juliol | 22 h 

El trio barceloní amb projecció internacional Stay Homas farà una parada al festival Cap Roig amb Here2play (Halley Records, 2022), un segon EP amb col·laboracions d'artistes de renom com Juanito Makandé, Rubén Blades, Manu Chao i Vic Mirallas
 
 
MIKI NÚÑEZ 
30 de juliol | 22 h

La carrera del terrassenc Miki Núñez travessa un moment especialment dolç. Aquest 2022 no ha gravat cap nou disc –el seu darrer treball és Iceberg (Música Global, 2020)–, però està recollint molt bones sensacions del seu paper de presentador al popular concurs televisiu Eufòria de TV3, i el passat mes de març va endur-se el Premi Enderrock per votació popular al millor directe, un guardó que podrà defensar al concert de Cap Roig, on repassarà les cançons del seu darrer disc i del debut Amuza (Música Global, 2019), entre les quals “La venda”, “Me vale” o “Escriurem”.
 

ELS PETS 
31 de juliol | 22 h
 
La banda de Constantí presentarà en directe el darrer àlbum d’estudi, 1963 (RGB Suports, 2022), enregistrat amb la producció de Joan Pons (El Petit de Cal Eril). Lluís Gavaldà, Joan Reig i Falin Cáceres combinaran les cançons més populars del seu repertori amb els temes més recents, que beuen de la influència de The Kinks o Teenage Fanclub i d’artistes de la new wave com Elvis Costello o The Jam.
 
 
SERGIO DALMA 
4 d’agost | 22 h 

El cantant sabadellenc ha publicat recentment un nou treball –Alegría (Sony, 2021)–, després de l’exitosa gira 30... y tanto, en què va celebrar les tres dècades de carrera artística. En directe, el vallesà combinarà els seus grans èxits amb el nou repertori, on destaca el tema en català “La nit de Sant Joan”.
 

XIULA
7 d’agost | 20 h

La banda barcelonina Xiula, dedicada al públic familiar, farà un viatge per les cançons més destacades de la seva trajectòria musical, que va començar fa ja 10 anys: des de Donem-li una volta al món (autoeditat, 2013) fins a Descontrol mparental (autoeditat, 2020), amb què farà ballar i xalar al públic. 
 
 
STING 
8 d’agost | 22 h

El veterà músic anglès presentarà a Cap Roig el seu darrer treball, My Songs (A&M,2019), el catorzè de la seva carrera, en el qual reinterpreta i reconstrueix tant cançons del seu repertori en solitari com de l’etapa a The Police: “Every Breath You Take”, “So Lonely”, “Message in a Bottle”, “Fields of Gold”, “If You Love Somebody Set Them Free” o “Fragile”. 
 

DANI MARTIN 
9 d’agost | 22 h

El popular Dani Martín ha consolidat des del 2010 –any de la dissolució del seu antic grup El Canto del Loco– una trajectòria en solitari ben exitosa. En el seu darrer treball –No, no vuelve (Sony, 2021)–, però, ha volgut fer una mirada enrere per recuperar algunes de les cançons més conegudes de la banda madrilenya. El nou treball és l’eix central de la gira que el portarà a Palafrugell, titulada Qué caro es el tiempo.
 

JOAN DAUSÀ
13 d’agost | 22 h

El cantautor santfeliuenc es presentarà a l’escenari dels Jardins de Cap Roig amb un nou disc sota el braç, Ho tenim tot (Promo Arts Music Records, 2021), un treball per retrobar el Joan Dausà de sempre, que convida a respirar fondo i mirar d’entendre que a la vida n’hi ha prou d’intentar ser feliç amb el que tenim.
 

RIGOBERTA BANDINI 
15 d’agost | 22 h

L’ex-The Mamzelles, Paula Ribó és, sens dubte, una de les artistes del moment, tal com acrediten els senzills “Perra”, “In Spain We Call It Soledad” i “Too Many Drugs”, la cançó de l’anunci d’Estrella Damm “Aviam què passa” i, sobretot, la no-eurovisiva “Ay mamá”, que ha acabat convertint-se en un himne feminista.
 

Aquestes no són les úniques propostes musicals que es podran gaudir en el festival. També s'hi podran veure els concerts de Sebastián Yatra (22 de juliol), Pablo Alborán (29 de juliol), Taburete (1 d’agost), Raphael (2 d’agost), Rosario (3 d’agost), Camilo (5 d’agost), Mika (6 d’agost), Bye Bye Monstre (12 d’agost) i Morat (14 d’agost). 
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Cap Roig, Sebastiàn Yatra, Christina Aguilera, Stay Homas, Pablo Alborán, Miki Núñez, Taburete, Raphael, Rosario, Mika, Sergio Dalma, Xiula, Sting, Dani Martín, Bye Bye Monstre, Joan Dausà, Morat, Rigoberta Bandini, festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.