Festivals

El Dansàneu desglaça la música a la Vall d'Àneu

El festival pallarès engega la 31a edició aquest diumenge

| 22/07/2022 a les 18:30h

El Dansàneu en la seva edició de 2020
El Dansàneu en la seva edició de 2020
El Dansàneu ha esdevingut un festival amb una identitat pròpia, que connecta propostes originals i interdisciplinàries i les lliga amb el patrimoni natural i cultural de les Valls d'Àneu. Aquest diumenge arrenca la 31a edició, que deixa enrere les restriccions pandèmiques, amb el concert inaugural de l'OMAC (Orquestra de Músiques d'Arrel de Catalunya) que presentarà a Prat de Rinau la seva primera producció, Trencadís (Propaganda pel Fet!, 2022), amb cançons escrites per Dani López a partir dels treballs de camp d'Artur Blasco i amb la menorquina Anna Ferrer com a veu solista. 

Fins al 31 de juliol, els pobles d'Àneu acolliran diferents propostes musicals fortament connectades amb la música d'arrel i la cançó d'autor. El 25 de juliol, al Recinte Firal d'Esterri d'Àneu, Marina Rossell presentarà en directe el darrer disc, 300 crits (Satélite K, 2021); el 26 de juliol, a Santa Maria d'Àneu d'Escalarre, Maria Arnal, Eduard Escuffet i José Luis de Vicente revisitaran i reflexionaran al voltant del "Cant de la Sibil·la", i, just després, al mateix dia i espai, Tarta Relena portarà el seu folk d'influències mediterrànies i repassarà l'últim treball Fiat Lux (The Indian Runners, 2021).

L'endemà, al Recinte firal d'Esterri, Joana Serrat interpretarà el seu Hardcore From The Heart (Great Canyon, 2022); el 29 de juliol, al llac de la Torrassa, Gemma Humet oferirà en directe el darrer disc, Rere tot aquest fum (Satélite K, 2022), i Marc Parrot desgranarà el seu àlbum més recent, Els fets i l'atzar (U98 Music, 2022), el dia 30 al Recinte Firal d'Esterri. Finalment, l'espectacle de cloenda tindrà lloc el 31 de juliol a Santa Maria d'Àneu amb el ballarí Jon Maya, especialitzat en el ball tradicional basc aurresku.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, Dansàneu, festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.