Entrevistes

«Quan arribi Lal'Ba» és la cançó de l'estiu d'Enderrock

Parlem amb el trio d'Olesa de Montserrat sobre el seu 'hit' estiuenc

Ajuda'ns a trobar la cançó de l'estiu d'Enderrock 2022

| 29/07/2022 a les 10:00h

Lal'Ba
Lal'Ba | Arxiu
Ja som a punt de començar agost, i no ho podíem fer sense tenir la cançó de l'estiu! Van ser 60 les cançons que us vam proposar perquè escollíssiu vosaltres la vostra preferida, “Quan arribi Lal’Ba” del trio d’Olesa de Montserrat n'ha resultat vencedora i és ja, oficialment, la cançó de l'estiu d'Enderrock. La segona cançó més votada ha estat "Mai", de Capinàs, seguida d’”Una cançó d’amor" de Sara Roy. Parlem amb Lal’Ba, perquè ens expliqui els detalls del seu hit estiuenc.


El públic ha escollit que la cançó de l'estiu d'Enderrock sigui “Quan arribi Lal’Ba”! Com ho viviu?
Ho vivim amb una alegria i emoció absoluta. Encara no ens creiem tot el suport que estem rebent i les oportunitats que estem tenint. Estem superagraïts, i alhora preparats i amb moltes ganes d’afrontar els nous reptes que vindran.
 
Com dieu, encara sou un grup prou emergent, però sembla que teniu un públic molt fidel.
És dels millors públics que podríem demanar. De mica en mica, veiem com el que abans eren només amics nostres, es va convertint en un públic cada cop més ampli. Encara flipem quan veiem cares noves al concert, gent cantant les nostres cançons o la resposta a les xarxes...
 
Parlem de "Quan arribi Lal'Ba". La vau fer pensant ja en què es convertís en un 'hit' d’estiu?
Sincerament, no la vam fer pensant en una cançó de l’estiu. Volíem una cançó enèrgica i ballable, però en cap moment, vam pensar en què es podria convertir. El fet que sigui la cançó de l’estiu d’Enderrock ens fa infinitament feliços, perquè en ajuda a representar una onada d’artistes emergents i visibilitza el nostre projecte. 
 

Lal'Ba Foto: Arxiu
 

Com va ser la creació del tema?
La primera idea de la cançó va néixer el setembre de 2019, quan encara no havíem arrencat públicament com a grup. La vam escriure en plena ressaca emocional d’estiu, quan parlàvem de vacances, festes, amors que triomfen i amors que no tant. I vam tenir ganes d'explicar-ho en una cançó. La idea va sortir força de pressa, però va quedar en un calaix un temps. No teníem clar cap on tirar, perquè tot just començàvem a definir la nostra música. Des de la idea inicial, el tema ha patit molts canvis, però n’estem molt satisfets i el resultat és tal com ens l’havíem imaginat.
 
L’èxit és el còctel perfecte de 'new pop', bases electròniques i reggaetoneres, i autotune, combinat amb una història d’un amor d’estiu?
Ens estem trobant molt còmodes en aquesta frontera d’estils. Ens agrada la música que fa ballar, melodies que enganxen i els ritmes “comercials”. I hem intentat cuinar el tema amb tots aquests ingredients i una lletra personal, però que alhora pugui servir de mirall per a moltes persones. 
 
Hem dit que era un amor d'estiu, però, en realitat, la cançó parla dels finals: de l'estiu, de la nit, d'una relació...
No considerem que la cançó parli dels finals com una cosa dolenta o una cosa que s’ha d’evitar. Intentem parlar-ne com una cosa amb la qual hem de conviure i hem d’acceptar. En la tornada de la cançó hem intentat jugar amb una melodia optimista i una lletra melancòlica, tal com feia Lady Gaga a "Bad Romance" o La La Love You a "El fin del mundo".
 

Lal'Ba
 

Per xarxes vau insinuar que esteu treballant en un nou àlbum… Aquest senzill en formarà part?
No ho tenim clar. Fa uns mesos que estem treballant en un nou disc, que veurà la llum durant el primer trimestre del 2023. Ara per ara, només sabem que tenim un munt d’idees que s’aniran materialitzant durant les pròximes setmanes. I tocarà ser exigents amb nosaltres mateixos per seleccionar les cançons que entraran en aquest nou àlbum. Està sent un procés molt divertit i intentarem compartir l'experiència amb altres artistes. Tot i això, encara ens queda música per ensenyar aquest any. El proper llançament serà el 5 d’agost, i serà un tema en què hem tingut el plaer de fer una col·laboració amb un grup valencià, que seguíem des de fa temps...
 
Parlem del directe! Aquest estiu heu tocat al Cabró Rock, Lo Riu Sona, a la vostra ciutat natal, Olesa de Montserrat, a Torre Bellesguard... Teniu més dates pendents aquests mesos?
Sí. Durant el mes d’agost i setembre farem més concerts, com per exemple, el 14 d’agost a El Polvorí de Cardedeu, el 27 d’agost a la Festa Major de Sants, el 8 de setembre a les Festes del Tura a Olot i el 16 de setembre a l’Ulises Fest de Premià de Dalt. Un concert que ens fa moltíssima il·lusió és el 17 de setembre a la plaça Major de Vic dins del Festival de Música Viva de Vic. Durant els pròxims dies anirem publicant més informació a les nostres xarxes.
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, lal'ba, entrevistes, actualitat, Cançó de l'estiu 2022

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.