Actualitat

Josep Maria Mainat amenaça amb denunciar 'Eufòria'

Els creadors d'OT, Josep Maria Mainat i Toni Cruz, lamenten en un fil de Twitter que el programa de TV3 hagi copiat fil per randa el model del seu concurs

| 29/07/2022 a les 16:15h

La gran final d''Eufòria'
La gran final d''Eufòria' | Juan Miguel Morales
Després de l'explosiu èxit d'Eufòria, el concurs de talents de TV3 torna a ser protagonista per motius completament extramusicals. Aquest migdia, Josep Maria Mainat i Toni Cruz, dos dels membres de La Trinca i també creadors del concurs musical televisió Operación Triunfo -juntament amb el seu gremà Joan Ramon Mainat-, han fet públic un fil públic a través del compte de Twitter de Mainat un fil de piulades en què acusen de plagi a Eufòria i mediten denunciar la productora del programa de TV3, Veranda.
 
Al llarg del fil, Mainat i Cruz destaca que el format d'Operación Triunfo s'ha exportat i retransmès a més de 70 estats diferents i relata que totes aquestes cadenes que han emès internacionalment aquest format de concurs "s’han apuntat al fenomen Operación Triunfo, respectant sempre que el format és propietat d’una productora catalana que es diu Gestmusic. Mainat i Cruz també lamenta que malgrat que "TV3 i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) sempre demana a les productores que acreditin l’originalitat dels formats que presenten, o que documentin que tenen legalment els drets per a produir-los", en el cas d'Eufòria no ho han fet. A més, també expressa que li dol que ni TV3 ni tampoc la CCMA hagin preguntat si podien emetre una versió catalana d’OT.

Per últim, Mainat també anuncia al final del fil que, passades les vacances, denunciaran Veranda, la productora del programa de TV3. "Què hem de fer? Denunciar a TV3, que és la cadena on vam començar a fer televisió? Denunciar a la CCMA o al CAC que són organismes de la Generalitat? O bé denunciar a la productora del programa que s’han encegat amb l'èxit i ja s’estan creient que tot això s’ho han inventat ells? Em sembla que farem això últim... quan tornem de vacances, és clar!", acaba etzibant el cantant i productor de televisió.

Mainat, a més de ser el fundador de Gestmusic, també ostenta amb la resta de membres de La Trinca la marca del Canet Rock i l'empresa Pebrots, entitat organitzadora de les edicions celebrades a la dècada dels setanta. En l'edició d'enguany del festival, la gran majoria dels concursants d'Eufòria van ser convidats i, fins i tot, la guanyadora Mariona Escoda va aparèixer a l'escenari per a cantar amb Miki Núñez "Llums de mitjanit", la cançó de l'estiu de TV3 que han enregistrat plegats i que formava part del premi guanyador d'Eufòria.


Arxivat a: Enderrock, Operación Triunfo, eufòria, Josep Maria Mainat, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.