Cròniques

Èxtasi d''Eufòria'

17.000 persones van omplir ahir el Palau Sant Jordi per veure en directe els setze concursants del fenomen televisiu de TV3

Les confessions de Mariona, Triquell i Núria d''Eufòria'

| 17/07/2022 a les 08:30h

La foto final del concert d''Eufòria'
La foto final del concert d''Eufòria' | Arxiu CCMA
Eufòria ha estat sense cap mena d'objecció el gran fenomen televisiu de la temporada. El concurs de talents de TV3 ha revolucionat la programació de la cadena pública, que ha aconseguit tornar a connectar amb les generacions més joves i fer triomfar un programa musical d'entreteniment. Vist l'èxit d'Eufòria, la televisió catalana no va voler deixar perdre l'oportunitat d'estirar al màxim l'èxtasi del fenomen i per això, va programar per ahir i avui, un mes després de la fi del programa, dos concerts al Palau Sant Jordi.

Des de les 7 de la tarda, un públic de totes les edats -majoritàriament conformat per famílies- començava a escalfar l'ambient i a omplir les grades i la pista del recinte de Montjuïc. Es notava que hi havia ganes de poder gaudir del fenomen eufòric en concert i en un recinte de grans dimensions com el Palau Sant Jordi. Només un senzill vídeo promocional dels setze concursants va ser suficient per fer esclatar la cridòria de les més de 17.000 persones.
 

El Concert d''Eufòria' Foto: Arxiu CCMA


Com no podia ser d'altra manera, el gran concert va començar amb l'èpica actuació conjunta d'"Euphoria", l'èxit que va coronar la suecoamaziga Loreen al festival d'Eurovisió del 2012, i que els setze concursants ja van oferir per inaugurar la gran final. Una posada en escena elèctrica i dinàmica que va al·lucinar al públic des del primer moment el públic. Tot seguit, Pedro i Triquell van fer-se seu l'escenari per a reeditar de forma molt encertada el mític duet "Under Pressure", original de Queen i David Bowie, i que ja van interpretar a la primera semifinal del programa. Paral·lelament, també cal una de les novetats d'aquest concert: la incorporació de la banda de Jordi Cubino, que malgrat quedar relegada a un racó de l'escenari, va donar més empac a tots els temes i va deixar enrere les bases preprogramades del programa.


Després, van començar a desfilar les actuacions en solitari dels concursants que van ser eliminats en les primeres gales. Primer, va ser el torn dels quatre eliminats de la primera gala -Looa, Pep, Alvert i Nerea-, que van reinterpretar els temes que van oferir a la gala de repesca, com ara la versió de Pep de "Tacones rojos" de Sebastián Yatra , força corejada pel públic, o la potent "The Best" de Tina Turner, cantada per Nerea.

A continuació, va ser el torn de la resta de concursants que no van assolir les semifinals. La primera d'elles en pujar a l'escenari va ser Estela amb uns dels seus números estrella al programa: "Raining Men", mentre després va tornar a agafar el micròfon per cantar la preciosista balada d'Abba "The Winner Take It All", amb unes segones veus molt ben copsades per Pep i Alvert i que va culminar amb la ripolletenca visiblement emocionada. Per la seva banda, Llum va interpretar dos dels números més recordats pel seu pas al programa. El primer va ser "Aviam que passa", que va protagonitzar un dels moments més festius i ballables de la nit, i "Quina cua que tinc", on en algun moment l'afinació va tornar-se inestable.


Van seguir desfilant sobre l'escenari Laura, amb temes com "Foc" de Roser, mentre Clàudia va animar el públic amb "Stronger" de Kelly Clarkson. Entremig, Chung-Man va oferir un dels moments més àlgids del concert amb "Escriurem". Acompanyat de la seva guitarra i de l'autor de la cançó i presentador del programa, Miki Núñez, el maresmenc va aconseguir convertir el palau Sant Jordi en un mar de llanternes de mòbils. Un altre moment per al record va ser l'actuació d'"Ho tenim tot" de Joan. Amb el seu icònic vestit amb els colors de la bandera LGTBIQ+, el granollerí ha convertit la cançó de Joan Dausà en un himne per a la diversitat sexual i que va acabar les emocions a flor de pell. Per moments, el granollerí no va poder contenir l'emoció i va haver de parar de cantar, fet que va desembocar en una bella abraçada dels companys que l'acompanyaven fent els cors. A més, anteriorment, Joan també havia interpretat en mode diva "Àguila negra", de Maria del Mar Bonet, en què ha aprofitat per lluir la seva prominent tècnica de vibrat.
 

Miki Núñez, Pep, Chung-Man i Alvert cantant "Escriurem" Foto: Arxiu CCMA


A l'equador del concert, van començar a aparèixer els semifinalistes i els finalistes, que ha apujat les revolucions. A partir d'aquest punt, els temes han anat guanyant volada i la cridòria, els cors i la bogeria s'han anat apoderant dels milers de persones que omplien el Palau Sant Jordi. El primer a sortir ha estat l'Edu, que al llarg del concert ha estat un dels més aclamats pel públic. Primer ha interpretat "Everybody" dels Backstreet Boys i l'ha seguit Pedro amb la samba de "Tudo bem", de Stay Homas, i la gran festa de Triquell amb "Si tothom calla", de Gertrudis, interpretada des de la mateixa grada.


Just després, van encadenar una gran multitud de tems carregats de potència. Scorpio en va interpretar tres. El primer d'ells va ser "Edge of Glory", de Lady Gaga, "In The Night", d'Oques Grasses i "Ay mamá" de Rigoberta Bandini, en què llençar un clam feminista acompanyada als cors per Laura, Estela, Nerea i Clàudia i ensenyant un pit al final de l'actuació. També cal destacar la cançó predilecta d'Edu, "Beggin'", i "El Far del Sud", de Sopa de Cabra, en què el badaloní va cantar el tema sobre una grua elevada situada al mig de la pista, o bé l'exhibició de rap de Triquell amb "Enemy", d'Imagine Dragons i la força vocal de Núria amb "So What", de Pink.
 

Scoripio amb Nerea, Laura, Clàudia i Estela interpretant "Ay mamá" Foto: Arxiu CCMA


No obstant això, també hi ha hagut espai per a la calidesa. La gran guanyadora, Mariona, va comparèixer per primer cop a l'escenari com a solista per a interpretar l'íntima i grandiloqüent "T'estimo" i també va reeditar amb Edu el duet "La gent que estimo", mentre Pedro va deixar moments vocals estel·lars amb dos temes ben diferents: la fràgil "Falling", de Harry Styles, i l'entranyable "País petit" de Lluís Llach. Menció especial mereix el duet de Núria i Scorpio agafant el fil de Céline Dion i Barbara Streisand a "Tell Him". Tota una actuació repleta d'harmonies, ornaments i tots mena de filigranes per fer brillar de forma excepcional la cançó.


El concert entrava a la seva recta final amb dos números de Mariona: "Bam Bam", de Camila Cabello i "I Drove All Night" de Céline Dion, una de les cançons preferides de la cantant vallenca. Per últim, cada finalista va oferir un darrer número: Núria va cantar "Sobreviviré", de Mónica Naranjo, Triquell va reivindicar el seu ideari amb l'aclamada "Tobogan" de Zoo, i Mariona va tancar les actuacions individuals amb"Crazy in Love", de Beyoncé. Tres tries curioses perquè al llarg del concert no s'hi va escoltar cap de les cançons interpretades a la gran final. Finalment, com a gran colofó final, els setze van tornar sobre l'escenari per cantar plegats "Don't Stop Believing", de Journey i popularitzada per la sèrie Glee, i el popurri "Music", que va obrir la primera gala i amb què tot va començar.


Dues hores i deu d'actuació van servir per satisfer, delectar i fer gaudir 17.000 persones al Palau Sant Jordi. Un concert únic -amb permís del concert d'avui-, que com va recordar Mariona, va ser l'última ocasió en què els setze concursants cantarien junts. Amb aquest doble concert, la primera edició d'Eufòria arriba a la seva fi i deixa dues expectatives futures. Per una banda, estar atent per a conèixer la música que ens oferiran aquests setze artistes fora del programa i quins camins artístics emprendran. Per l'altra, saber si hi haurà una segona edició, quines novetats tindrà i, sobretot, si tindrà la mateixa rebuda que aquesta exitosa primera temporada.
Especial: Cròniques
Arxivat a: Enderrock, eufòria, cròniques, palau sant jordi, Eufòria

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.