Actualitat

Els nous camins dels exconcursants d''Eufòria'

Repassem els projectes que preparen alguns dels artistes que van passar pel concurs de talents de TV3

Triquell i Mariona ja preparen disc després del seu pas per 'Eufòria'

| 31/08/2022 a les 12:00h

Els exconcursants a la final d''Eufòria'
Els exconcursants a la final d''Eufòria' | Juan Miguel Morales
El fenomen Eufòria va catapultar a la fama els setze participants del concurs de talents de TV3. Un cop acabada la primera edició del programa i païda la ressaca emocional del doble concert al Palau Sant Jordi, els exconcursants comencen la seva carrera artística fora el programa i ja comencen a afrontar nous reptes i projectes. Repassem què tenen entre mans alguns d'ells i quan es podrà gaudir de la seva música.

FINALISTES

MARIONA ESCODA

La cantant vallenca es va erigir guanyadora d'Eufòria i va obtenir un premi que constava de tres parts: gravar la cançó de l'estiu -que s'ha materialitzat en "Llums de mitjanit" amb Miki Núñez-, gravar una de les cançons del proper disc de La Marató de TV3 i un contracte discogràfic amb el segell Música Global, que la cantant ja va signar al juliol. Ara, Escoda prepara el segon disc -el primer després d'Eufòria-, que presentarà en directe el 16 d'abril a la sala Paral·lel 62. En l'entrevista que va concedir a Enderrock després del seu triomf, va assegurar que li agradaria fer música que li neixi de dins i que no segueixi els patrons que ara funcionen. A més, segons Música Global, l'artista està treballant en la creació de cançons d'estils ben diversos: pop-rock, balades, cançons més ballables o cançons d'autor. Paral·lelament, la música vallenca té diversos concerts en l'horitzó més pròxim: aquest diumenge actuarà a l'Acústica de Figueres i el 8 de setembre a la Festa Major de Montblanc.


CESC FUENTES 'TRIQUELL'

El vocalista de Sant Quirze del Vallès, que va quedar en segona posició, va ser el primer dels setze exconcursants a revelar els seus futurs plans. L'endemà del doble concert del Palau Sant Jordi, Triquell va anunciar que s'unia al catàleg d'artistes de Halley Records i que presentarà el nou disc el 13 de maig a l'Apolo, dins del GuitarBCN, i el 6 de maig al Tarragona Music Festival. D'aquest nou àlbum, se'n sap que serà majoritàriament en català i que aviat n'avançarà una primera cançó, que es mourà entre el pop i la música urbana. En l'entrevista que va oferir a Enderrock en acabar el programa, Triquell va assegurar que volia "trencar amb el pop més blanc i mainstream".


NÚRIA LÓPEZ

La tercera i última finalista del programa ens va assegurar en una entrevista que no es volia limitar a cap projecte ni disciplina i que volia fer tant musicals com música pròpia. A finals de juliol, López va anunciar que formaria part de la producció del Rei Lleó que es du a terme a Madrid i on interpretarà el paper de Nala, una de les grans amigues del protagonista de l'obra, el lleó Simba.


 

ALTRES CONCURSANTS

EDU ESTEVE

El badaloní ha estat el segon fitxatge eufòric del segell Música Global, després que ja hagués fitxat prèviament a Mariona Escoda. A més, ha estat un dels primers dels exconcursants -després de Pedro- a oferir un concert en solitari després del programa: el 16 d'agost a la Festa Major de Martorell. 


SCORPIO

L'artista barcelonina es va incorporar a principis d'agost a l'elenc d'artistes de Delirics, el segell de música urbana i emergent de la discogràfica Picap. Abans que acabi l'any, Scorpio desvelarà un primer avançament de la seva nova música i, durant el primer trimestre de l'any vinent, publicarà aquest primer treball i n'oferirà el concert de presentació.


JOAN LIAÑO

El cantant granollerí publicarà la seva música amb el segell Crea Music. A través de Twitter, ha anunciat que el 9 de setembre traurà la seva primera cançó, que es titularà "Mai" i serà un himne LGTBIQ+. A més, el dia 10 de setembre actuarà a la plaça de la Vila de Parets del Vallès.


LLUM 

La cantant maresmenca està preparant un projecte discogràfic des de principis d'estiu, malgrat que assegura moltes de les idees van ser gestades prèviament. Durant l'estiu, ha estat duent a terme la part més introspectiva, d'anar creant textos i lletres i, ara, es troba en la primera fase de gravació i producció dels temes. De moment, Llum no ha signat cap acord discogràfic, tot i que admet que ha rebut alguna proposta.


PRIMERS CONCERTS EN SOLITARI

Altres concursants d'Eufòria també estan començant a fer els primers concerts en solitari. És el cas de Pedro Da Costa, que ja ha actuat tant al seu poble, Sant Fruitós de Bages, com a Manresa. Pep Munta va actuar a l'espai La Santa Market de Santa Cristina d'Aro; Laura Gibert, a Lloret de Mar, el seu poble natal, dins del festival Som de Mar; Nerea Royo amb la seva banda Cotton's Roses a Roses, o Clàudia Xiva a la Festa Major de la seva ciutat, Amposta.


A més, Edu Esteve, Llum, Estela i Joan Liaño actuaran l'11 de setembre, a les 13 h, a la Festa per la llibertat, l'acte de la Diada Nacional de Catalunya d'Òmnium Cultural, que tindrà lloc al passeig Lluís Companys de Barcelona i on també actuaran Els Pets, Roba Estesa i Lildami a la tarda.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Mariona Escoda, Triquell, Núria López, Scorpio, Edu Esteve, Llum, Joan Liaño, eufòria

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.