Actualitat

Homenatge a l’Ona Laietana

La Barcelona Art Orchestra ret homenatge al moviment musical articulat al voltant de Zeleste

La utopia enderrocada

| 25/10/2022 a les 14:00h

Barcelona Arts Orchestra
Barcelona Arts Orchestra | Arxiu

La cita és dijous 27 d’octubre a les 8 del vespre a l’Auditori de Barcelona. La Barcelona Art Orchestra, formació liderada per Lluís Vidal, Lluc Casares, Joan Vidal i Néstor Giménez, estrenarà un espectacle d'una hora i quart de música en homenatge a l’Ona Laietana. L’excusa per al concert és que aquest 2023 farà 50 anys de l’obertura de la sala Zeleste al carrer Argenteria. Aquest espai és el que va propiciar l’eclosió de la música laietana.

“La BAO som quatre caps pensants. El Lluís Vidal quan era molt jove va viure aquesta moguda i li feia gràcia fer aquest homenatge. Ens ho va proposar i vam començar a treballar-hi” explica Joan Vidal, bateria de la formació. A l’hora d’escollir el repertori s’ha hagut de fer una tria acurada, atesa la gran quantitat de música que es va generar a Zeleste en aquells anys. “Ens hem basat en la música instrumental. No hem tingut en compte ni Pau Riba, ni Sisa, ni l’Orquestra Plateria, per exemple… Hem tirat per peces de vuit formacions: Música Urbana, Toti Soler, la Companyia Elèctrica Dharma, l’Orquestra Mirasol, Jordi Sabatés, Iceberg, Secta Sònica i Blay Trinitono. Hi havia tanta cosa que s’havia d’acotar d’alguna manera i aquesta en va ser una. Una altra va ser les nostres predileccions, i una tercera que fossin peces susceptibles de ser arranjades”.



Segons Vidal, la majoria de peces s’assemblen a l’original: “És una revisitació, però no ens hem deixat anar. Penseu que en molts dels casos venen els autors a tocar amb nosaltres i això ens ha condicionat. En els casos que no venen els autors, per exemple amb Iceberg, ens hem donat una mica més de llibertat”. Sobre l’escenari de l’Auditori, a banda dels músics de la BAO també hi haurà quatre convidats: Carles Benavent i Joan Albert Amargós, de Música Urbana; Toti Soler; i Xavier Batllés, de l’Orquestra Mirasol. Altres, com la Dharma o el Max Sunyer, també seran a la sala, però no a l’escenari.

L’estrena és aquest dijous, però no es descarta que hi hagi altres ocasions per veure l’espectacle. “Seria ideal fer una petita gira, però encara estem preparant l’estrena. Després ja veurem què passa”. El que sí que es pot avançar és que l’espectacle d’aquest dijous serà enregistrat per a televisió.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, concerts, Barcelona Arts Orchestra, Ona laietana, Néstor Giménez, Joan Vidal, Lluc Casares, Lluís Vidal, actualitat, Auditori de Barcelona

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.