festivals

El Càntut tanca la sisena edició amb Jaume Arnella i Biel Majoral

El concert forma part del Circuit Folc, que continua aquest cap de setmana

 El festival de Cassà de la Selva ha comptat també amb els concerts de La Ludwig Band, El Pony Pisador, Pep Gimeno 'Botifarra', Joana Dark i el Cor Jove de la Unió amb David Soler i Marcel Bagés, entre altres

| 21/11/2022 a les 13:30h

Jaume Arnella i Biel Majoral al Càntut
Jaume Arnella i Biel Majoral al Càntut | Arxiu Càntut
El festival Càntut de Cassà de la Selva ha celebrat aquest cap de setmana la seva sisena edició, amb set propostes al voltant de les cançons de tradició oral. El cicle va acabar amb l’actuació de Jaume Arnella i Biel Majoral, amb les entrades exhaurides, com a part del Circuit Folc amb una conversa il·lustrada amb cançons entre un cantaor i un romancer.
 
El Càntut d’enguany va arrencar amb el concert de la trompetista i cantant bagenca Alba Careta, i va exhaurir entrades de fins a sis espectacles: els concerts d'El Pony Pisador i de La Ludwig Band animant els àpats Càntut a taulaAlidé Sans i Adrià Dilme (Germà Negre) dinamitzant el popular dinar de cantadors; i el cantaor de Xàtiva Pep Gimeno Botifarra actuant en format de sextet.
 

El Pony Pisador al Càntut Foto: Arxiu Càntut


A més, també ha comptat amb les actuacions de la menorquina Anna Ferrer presentant l'espectacle Parenòstic dins del Circuit Folc; la barcelonina Joana Dark amb la seva visió electrònica de l'imaginari folklòric de Joan Amades; el concert que Artur Blasco i Arnau Obiols havien d'oferir plegats l'any passat i que es va haver de cancel·lar; i el Cor Jove Amics de la Unió amb David Soler i Marcel Bagés presentant el concert Les eines, sobre les melodies recollides per l'Obra del Cançoner, entre altres.

El projecte Càntut va néixer el 2012 amb l'objectiu de recollir i difondre la música de transmissió oral, i compta amb tres branques: el festival, que enguany s'ha centrat en les cançons de bressol i el centenari de l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya; un cançoner amb més de 1600 cançons cantades per persones grans de les comarques gironines; i diverses produccions pròpies. Enguany, ha rebut el Premi Nacional de Cultura que atorga el CoNCA i el Premi Alícia al Projecte Social. 
 

EL CIRCUIT FOLC CONTINUA

El Circuit Folc, que impulsa el Grup Enderrock, va començar a mitjan octubre amb els concerts de Tesa i Jonathan Penalba (a Tarragona i Lleida), Anna Ferrer (Salt) i Flowk (Riudara). Aquest novembre, a més del Càntut -amb Anna Ferrer i Jaume Arnell i Biel Majoral-, també ha visitat la Capsa de la Música de Tarragona amb Fetus i Carles Belda, entre altres.
 
Aquest cap de setmana serà, així mateix, a L’Auditori de Can Trona (La Vall d’En Bas, divendres 25) i al Cafè Slavia (Les Borges Blanques, dissabte 26) amb Mar Grimalt, i a l’Espai Orfeó de Lleida amb Anna Ferrer (diumenge 27). El cicle seguirà el desembre amb les actuacions de Jaume Arnella i Biel Majoral a la Vall d’En Bas (dimarts 6), la de Fetus i Carles Belda a Salt (divendres 16) i la d’Urbàlia Rurana a Barcelona (C.A.T., divendres 16).
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, festivals, actualitat, Càntut

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.