actualitat

Núria Graham, Ernest Crusats i El Pony Pisador faran parada a Girona el 2023

L’Auditori de Girona ha presentat la seva programació per a la primera meitat de l’any vinent amb una trentena de propostes locals i internacionals

| 01/12/2022 a les 18:00h

Núria Graham presentant 'Cyclamen' en directe
Núria Graham presentant 'Cyclamen' en directe | Xavi Torrent/MMVV
L’Auditori de Girona ha presentat avui en roda de premsa la pròxima temporada, que s’allargarà del gener al juny de 2023. La programació compta amb una trentena de propostes diverses de grans noms internacionals, produccions de clàssica i artistes catalans com Núria Graham, Ernest Crusats, El Pony Pisador i Blaumut, entre altres.
 
“És un programa que està connectat i arrelat al territori, sent aparador de les novetats de l’escena catalana i mantenint el compromís amb la creació”, ha destacat el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats. Per la seva banda, el vicepresident i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha volgut remarcar com, d’aquesta manera, es “reforça la capitalitat cultural de les comarques gironines”.
 
La programació, doncs, parteix de cinc grans eixos. Per un costat, la voluntat de relacionar la música amb altres disciplines artístiques. Una línia de treball que ja es va explorar l’any passat amb el poeta gironí Narcís Comadira, i que enguany se seguirà treballant amb una nova artista convidada, la coreògrafa Sol Picó, que oferirà tres espectacles de diferents temàtiques i formats.
 
Així mateix, l’Auditori demostra un any més suport a l’escena catalana amb una programació amb noms com el de la vigatana Núria Graham (20/01), que hi presentarà Cyclamen (Primavera Labels / Universal Music, 2023); l’osonenc Ernest Crusats (La iaia) (27/01 – festival Neu!) amb La font gelada, el seu debut en solitari; Sergi Carbonell, un dels compositors de Txarango, amb el seu nou projecte (18/03); l'irreverent quintet barceloní El Pony Pisador (7/05); i Blaumut (13/05), en un espectacle simfònic per celebrar el desè aniversari.
 

El Pony Pisador en directe

Alhora, també lligades al territori seran les programacions per a públic familiar i el nou cicle Descobert@. Per a tota la família, es faran espectacles que repassen les millors cançons de la banda sonora de Diseny (3/02) i s’estrenarà el nou show d’El Pot Petit (11 de juny), entre altres. Paral·lelament, i apostant pels nous formats i les propostes de risc, es consolida el Descobert@ que mostrarà dues coproduccions amb La Marfà – Centre de Creació Musical de Girona: l’estrena dels nous treballs d’Alba Careta Group (4/02) i Carles Viarnès & Alba G. Corral (19/05).
 
L’Auditori convida aquest nou any, també, a un grapat d’artistes internacionals i estatals a oferir un concert que, en molts casos, serà únic a tot Catalunya. Entre ells, s’hi troben Ara Malikian, Brad Mehldau Trio, Lady Blackbird, Rufus Wainwright i Adriana Calcanhotto.
 
Quant a música clàssica, l’auditori acollirà propostes com la de Jordi Savall amb el Rèquiem de Mozart, la Mahler Chamber Orchestra & Pablo Heras-Casado, La Segona de Brahms amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), el Beethoven meets Glass de GIO Symphonia, el pianista Javier Perianes o la violinista japonesa Midori.
 

FORMACIÓ AMB LA MARFÀ

La Marfà – Centre de Creació Musical de Girona ha presentat així mateix la seva proposta per al primer trimestre de 2023, que compta amb 31 activitats de formació i divulgació musical en una programació construïda en xarxa amb la col·laboració de diferents institucions i agents del sector cultural de la ciutat.
 
Entre les activitats previstes, hi ha classes magistrals, obertes al públic, de Lildami, Doble i Dani Trujillo, entre altres; un curs de tècniques narratives per a lletristes amb el poeta Josep Pedrals i el lletrista de La Ludwig Band, Quim Carandell; una sessió de percussió corporal amb Santi Serratosa sobre el repertori de tradició oral de comarques gironines; o una sessió sobre la creació i la interpretació de música electrònica en directe amb el duet b1n0.
 
En l’àmbit de divulgació musical, es recupera el cicle de Sessions LP, en què El Petit de Cal Eril, Gessamí Boada i Enric Montefusco comentaran discos de Pau Riba, Rosalia i Fugazi, respectivament. A més, també arrenca el seu cosí, el cicle Sessions LP KM 0, on es convidaran diferents artistes gironins perquè comentin els seus propis treballs.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Ernest Crusats, Núria Graham, Auditori de Girona, festivals, El Pony Pisador

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.