Festivals

El BarnaSants 2023 arriba amb una norantena de concerts de cançó d'autor

Del 27 de gener al 18 de maig se celebrarà la 28a edició del Festival BarnaSants de Cançó d'Autor

El festival s'ha presentat avui a la llibreria Laie

| 28/12/2022 a les 15:00h

Pere Camps a la presentació del BarnaSants 2023
Pere Camps a la presentació del BarnaSants 2023 | Juan Miguel Morales
El 27 de gener tornarà el festival BarnaSants amb la seva 28a edició, que recupera tota l'activitat després de dues edicions marcades per la pandèmia. En una roda de premsa a la llibreria Laie, el director artístic de la iniciativa, Pere Camps, ha assegurat que aquesta edició torna a tenir l'esperit del BarnaSants, del perquè va néixer i perquè segueix al peu del canó. Per aquest motiu, el cartell del festival i el manifest editorial recuperen l'esperit del cantautor xilè Víctor Jara, assassinat ara fa 50 anys. 

El concert inaugural del BarnaSants 2023 tindrà lloc el 27 de gener al Teatre Joventut de l'Hospitalet de Llobregat i estarà dedicat a les Orquestres per la Llibertat. L'espectacle serà reconeixement als fundadors i músics de l’Orquestra Plateria, La Salseta del Poble Sec i Huapachà Combo, totes elles actives durant la Transició. El combo estarà liderat per Manel Joseph, Salvador Escribà, Miquel Mallafré i Quimet Carreras, acompanyats de tretze músics entre els quals hi haurà Eva Gomáriz, Quino Béjar, Jordi Gas i Xavi Reija.
 

Orquestres per la Llibertat Foto: Juan Miguel Morales


Entre la norantena de concerts confirmats que acollirà el Barnasants a Catalunya, País Valencià i les Illes Balears i Pitiüses, destaquen propostes com Pell, l'antologia de la cançó al País Valencià coordinat per Borja Penalba i Mireia Vives; el concert de presentació de l'últim disc del cantautor basc Ruper Ordorika; el concert que aplega la cançó gallega d'Uxía amb el flamenc gadità de Javier Ruibal; el referent de la cançó obrera veneciana Gualtiero Bertelli; el concert especial —del qual es gravarà un vinil— del xilè Nano Stern cantant Víctor Jara o la presentació del nou disc d'Anna Roig tant a l'auditori de Vilafranca del Penedès com a l'Auditori de Barcelona.

A més, hi haurà diferents espectacles que homenatjaran diferents músics desapareguts. És el cas de la dotzena de concerts de cantautors cubans que resideixen o visiten Catalunya —fent que els cantautors cantin una cançó de Vicente Feliu i Pablo Milanés per tal d'enregistrar un disc recopilatori en homenatge als recentment desapareguts—. En l'àmbit del jazz vinculat a la cançó hi haurà dos homenatges: un a Francesc Burrull, de Laura Simó i la pianista Elisabet Raspall, i un altre més coral dedicat a Jordi Sabatés. Paral·lelament, també hi haurà concerts de tribut a Salvat Papasseit de Tomàs de los Santos, a Chavela Vargas de Celeste Alías i a la poesia en el dia que van assassinar l'anarcosindicalista El noi del sucre, a càrrec de David Castillo i Enric Hernàez
 

Miquel Gil i 'Titana' Foto: Arxiu BarnaSants


Com ja és habitual, el Festival BarnaSants manté sinergies amb altres entitats, com el Festival Tradicionàrius, amb qui enguany comparteix noms com Miquel Gil amb la 'Titana'Joana Gomila, Pedro Burruezo & Nur Camerata i l'emergent La Maria. La cloenda del festival serà el 18 maig amb el cantautor lleidatà Xavier Ribalta a la sala Luz de Gas. 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, festivals, actualitat, Barnasants 2023, Barnasants

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.