actualitat

‘Motomami’ de Rosalia és un dels millors discos internacionals de l’any

Tant la revista Rolling Stone com The New York Times han considerat l’àlbum de Rosalia en el top cinc de 2022

Rosalia, Calvin Harris, Blur, Deepeche Mode i Kendrick Lamar són els grans caps de cartell del Primavera Sound

| 02/12/2022 a les 10:33h

Rosalia a la presentació de 'Motomami'
Rosalia a la presentació de 'Motomami' | Oscar Lafox
 Amb el final d’any a tocar, és moment de fer retrospectiva d’aquest 2022 i, com fan anualment, mitjans generalistes i especialitzats d’arreu comparteixen una llista confeccionada per experts del sector que valora quins han estat els millors discos de l’any. La referencial Rolling Stone, i no el menys distingit The New York Times, han compartit les seves respectives llistes i en totes dues, en el TOP5, s’hi troba Motomami (Columbia Records, 2022) de Rosalia.


 
“Cada pista es transforma a mesura que es desplega, saltant a través de les Amèriques i de retorn a Espanya, rarament desvelant cap a on es dirigeix. Al llarg del camí, Rosalia es presenta a ella mateixa fràgil en un moment i invencible en el següent”, valoren des del New Tork Times, que ha considerat que Motomami és el segon millor disc de l’any, just per darrere del Renaissance (Parkwood Entertainment LLC, 2022) de Beyoncé.
 
Amb Beyoncé encapçalant també la seva llista dels 100 millors discos, la Rolling Stone situa el disc de l’artista de Sant Esteve Sesrovires en quarta posició: per darrere d’Un verano sin ti (Rimas Entertainment, 2022) del porto-riqueny Bad Bunny, la internacionalment celebrada Taylor Swift i el seu Midnights (autoeditat, 2022), i abans del Harry’s House (Erskine Records Limited, 2022) de l’exOne Direction Harry Styles, que tanca el TOP5. “La camaleònica catalana (...) és la fusionista més excitant del joc, i punt”, declara sense dret a rèplica la revista estatunidenca.

Ja els Grammy Llatins, la gala del qual es va celebrar a mitjans de novembre, van considerar Motomami el millor àlbum de l'any. A més d'aquest guardó, en va entregar tres més a Rosalia: al Millor àlbum de Música alternativa, al Millor disseny d'embalatge i a la Millor enginyeria de gravació.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Rosalia, actualitat, Rolling Stone, New York Times

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.