cròniques

La 'Live Session' de La Sra. Tomasa i El Colectivo, o la festa on tothom brilla

La banda barcelonina ha celebrat aquest cap de setmana set 'Live Session Show'

Aquesta darrera edició de l'espectacle ha comptat amb Stay Homas, Queralt Lahoz, Adala i Sr. Wilson com a convidats

| 06/02/2023 a les 15:00h

La Sra. Tomasa i El Colectivo
La Sra. Tomasa i El Colectivo | Iñigo
La música en directe feta i viscuda en comunitat té alguna cosa de tribal. Connecta amb alguna cosa etèria i inefable, amb algun sentiment ancestral que no entén de tècnica ni virtuosisme i que viu en la pell. Clar que, en el cas La Sra. Tomasa i El Colectivo en directe, la tècnica és present d'una manera indiscutible. La banda barcelonina ha recuperat aquest cap de setmana el seu format de Live Session Show, que van inventar el 2018, van repetir el 2019, van publicar en forma de disc, van portar a la gran pantalla -recuperable a FilmIn-, i van adaptar al teatre del Coliseum el 2021. Es tracta d'un format únic, especial i íntim en què, quasi completament rodejada pel públic, la banda ofereix dues hores de música en directe convidant constantment músics amics i d'una qualitat inqüestionable: des de Klaus Stroink i Guillem Boltó (Stay Homas) i Queralt Lahoz, fins a Adala, Ahyvin Bruno, Desiré Diouf, Sr. Wilson o Joan Palà (Txarango). Un espectacle en què no baixa mai el ritme i una veu increïble substitueix una altra, i així van succeint-se sense parar en un carrusel d'emocions a flor de pell i, sobretot, molta festa.

Aquest cap de setmana, a la Lleialtat Santsenca, s'ha pogut viure set vegades aquest format de Live Session Show. Però com va dir-hi Pau Lobo, vocalista i frontman del grup, ells feien set vegades el mateix bolo, així que per a ells, el veritable espectacle era poder veure set públics diferents: la seva estimada 'família tomasera' -tal com l'anomenen- de prop i en tota la seva esplendor. Un seguici de fans que van esgotar totes les entrades per acomiadar aquest directe tan especial, i per poder viure en primera persona, com a part d'una experiència col·lectiva en què tothom s'inclou, dues hores de música de La Sra. Tomasa i tots els seus convidats.

El concert va començar ja ben amunt. Amb les col·laboracions de Marcio, Niño Maldito i o h a, per un costat, seguides de Queralt Lahoz, que va canviar l'escenari dels Premis Gaudí per la catifa del Live Session, amb la seva “Si la luna quiere” i “Nada más” (Live Session #7). Va sortir després una altra veuassa, la de Desire Diouf versionant l'“On My Mind” de Jorja Smith, i desplegant soul al costat de Sr. Wilson (Live Session #) i un bon solo de saxo d'Aitor.
 

Sr. Wilson en el Live Session Show de La Sra. Tomasa Foto: Iñigo


Arribats a aquest punt a mi em sorprenia l'ordre que havia escollit La Sra. Tomasa per a la setlist i em preocupava com, després d'aquest desplegament de talent i emoció, es podria mantenir el show sense decaure. I és clar, no vaig trigar a veure com m'equivocava. Ho va demostrar la següent cançó, el fantàstic Live Session #2 - “Timba negra”, amb la veu de Santiago Longarón (veu, vent i percussió del grup) i Niño Maldito; i també la cançó que la va seguir, amb Adala, qui va interpretar el seu “Urras”, per sumar-se després amb Sr. Wilson a “Sepa mi gente” -el Live Session #3 i el més visualitzat a YouTube-.

Ja a la recta final del concert, i per tancar el cercle, va sortir Ahyvin Bruno (Las Karamba) a interpretar el tema que va posar tot això en moviment, el primer dels Live Session que va fer La Sra. Tomasa, el 2017: “Ella”. S'hi va sumar la seva parella, i també cantant de Compota de Manana, Erik Castillo, amb qui van cantar, suant flow, un parell de cançons, amb una rumba final amb la inesperada aparició del rap de J o h a.
 

Ahyvin Bruno (Las Karamba) al Live Session Show de La Sra. Tomasa Foto: Iñigo


I després de deixar brillar tots els col·laboradors, va arribar el moment per Pau Lobo de demostrar que la seva veu no es queda enrere amb un bolero intimista, a veu i piano, versionant “Fiebre de ti” (El Nene). “Soy así”, amb la col·laboració de Diouf, i “El colectivo”, amb també Ahyvin Bruno, Sr. Wilson i Marcio, van marcar el final del concert, que encara va fer una darrera cuetejada amb un bis i el cor final de públic i artistes cantant junts a cappella "La historia se repite. La Tomasa y El Colectivo con el Live Show".

És màgic i refrescant veure música en directe feta en comunitat i per a la comunitat, buscant la connexió -entre els músics, però també amb el públic- per sobre de tot. Cedint i compartint els focus, sense egos, sempre en pro dels dos grans béns que defensa el Live Session Show: la bona música i la col·lectivitat, compartir. La llàstima és que la història està sentenciada a no repetir-se més i tot apunta que no podrem tornar a veure aquest format -no almenys fora de YouTube i FilmIn-. Haurem d'esperar a veure quina en trama ara La Sra. Tomasa...
 

La Sra. Tomasa i El Colectivo Foto: Iñigo

Especial: Cròniques
Arxivat a: Enderrock, La Sra Tomasa, La Sra. Tomasa, cròniques

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.