Verkami

Clàudia Xiva i el seu 'Kendama' arrenquen des de Verkami

La plataforma de micromecenatge Verkami acull diversos projectes que busquen suport econòmic dels seus seguidors

L'artista Clàudia Xiva busca finançar el seu primer disc

| 26/02/2023 a les 14:00h

Clàudia Xiva
Clàudia Xiva
Article patrocinat per Verkami.
 
La plataforma Verkami és una de les eines més conegudes de micromecenatge en el món de la música. Etimològicament, la paraula que anomena el projecte prové de la combinació de les termes en esperanto verko -que vol dir creació artística o científica- i ami - que s'apropa al castellà 'amo' i vol dir estimar o agradar. Des d'aquest amor cap a allò que fa del món un espai on poder crear, col·laborar i aprendre, una gran quantitat d'artistes inicien els seus projectes.
 
L'objectiu de la plataforma consisteix a recaptar diners, a través d'un micromecenatge -és a dir, d'aportacions de diferents inversors-, per poder dur a terme diferents projectes. En el cas de la música, és sovint usat per finançar la producció dels discos i/o les edicions físiques d'aquests, a més de videoclips, etc. Els projectes que realitzen una campanya amb Verkami ideen un sistema de recompenses per a tots aquells que fan aportacions econòmiques en línia amb la inversió feta.

Avui presentem una proposta nova que es troba en plena campanya a Verkami: el primer disc de Clàudia Xiva, inspirat en les seves experiències personals més reveladores.


CLÀUDIA XIVA
La cantant Clàudia Xiva va créixer a Amposta, en una família de músics i va començar la seva formació musical de ben petita. Va participar el 2022 al concurs d'Eufòria de TV3 i actualment està treballant en el que serà el seu primer disc, Kendama (autoeditat,2023). El nom de l'àlbum fa referència a una joguina japonesa que va ser l'amulet de l'artista durant el procés de creació. És un disc pop amb moltes influències d'estils com el rock, el funk, el jazz o el folk, on parla de l'aprenentatge i evolució que ha fet com a persona.


Per finançar les despeses de gravació i lloguer d'espais, Clàudia Xiva ha iniciat una campanya a Verkami. Els mecenes que hi col·laborin seran recompensats segons la quantitat aportada amb la participació com a espònsor oficial, l'aparició al díptic oficial del disc i especials mencions als concerts de presentació, una invitació a l'assaig general, una entrada pel concert de presentació del disc, o un vídeo d'anàlisi de Kendama

 
Especial: Verkami
Arxivat a: Enderrock, Verkami, disc, Clàudia Xiva, Actualitat, pop

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.