Entrevistes

La Casa de la Música de Reus obre les portes

L'equipament dinamitzarà el teixit musical del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre

La nova Casa de la Música està ubicada a la seu de Lo Submarino Reus

| 14/03/2023 a les 17:00h

Imatge il·lustrativa
La darrera incorporació a la xarxa Cases de la Música ha estat la seu de Reus, que centrarà l’acció al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Nascuda de la mà de Produccions Submarines i ubicada a la seu de Lo Submarino Reus, l'equipament vol ser un nou referent cultural i musical, i té com a objectiu principal oferir un servei de formació i assessorament als músics joves. Parlem amb el director d'aquesta nova casa de la música: Víctor Bladé.

Reus és la darrera incorporació a la Xarxa de Cases de la Música. Com ha estat el procés per integrar-vos? 
Ha estat un llarg procés. Produccions Submarines ja fa anys que ens dediquem a la música en directe i sempre hem vist el projecte de les Cases de la Música com un referent cultural i alhora social, que podia aportar un valor afegit a la nostra feina. Ens coneixem de fa molts anys i tenim moltes coses en comú, tant els creadors inicials com nosaltres pensem que som l’equip adequat per desenvolupar el projecte.

La CdM de Reus se centrarà en l’espai musical de l’àmbit local o teniu previst convertir-vos en la referència de les comarques del sud de Catalunya? 
El nostre mirall és la Casa de la Música del Gironès, que abraça les comarques gironines. El nostre cas serà molt semblant, perquè la idea és arribar a tot el Camp de Tarragona i incloure-hi també les Terres de l’Ebre, una zona que també tindrem molt present.

Quins objectius us heu marcat? 
Hem començat amb tallers de formació, activitats infantils, assessorament musical, beques, i perfilant projectes de programació. A part, també analitzarem les mancances de la zona per detectar en què podem ser més útils. Ara mateix ho estem valorant amb entitats, ajuntaments i associacions.

La línia serà oferir un servei de formació i assessorament als joves músics? 
Sí, aquesta és la línia principal que porta a terme cada CdM a la seva zona i la clau angular del projecte. 

La majoria de CdM ha nascut vinculada a una sala de concerts. Quin és el vostre cas? 
El projecte requereix una part privada que estigui involucrada en la música local en directe. Amb una sala de concerts es pot mantenir un contacte estret amb el teixit musical emergent i professional de la zona. Tot i això, encara no tenim una sala pròpia per programar activitats, però estem en procés de trobar un espai amb capacitat i condicions tècniques, que seran eines bàsiques per implantar el projecte amb tota la seva plenitud.
 
Com està actualment la salut musical del Camp de Tarragona? 
No gaire bé. A la nostra demarcació hi ha les sales Zero i Red Star, que tenen programació estable i fan una feina excel·lent. També hi ha algun pub i els teatres que programen esporàdicament actuacions, a més dels cicles, festivals i circuits de festa major. Pensem que l’oferta hauria de créixer i alhora les propostes emergents haurien de tenir més presència.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Produccions Submarines, Reus, cases de la música, actualitat, entrevistes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.