Festivals

12 artistes imprescindibles de la FiM Vila-seca

El festival se celebra del 4 al 7 de maig a Vila-seca amb noms com Figa Flawas, La Maria, Socunbohemio i Esther

Figa Flawas, Socunbohemio i La Maria, entre els artistes de la FiM Vila-Seca 2023

| 25/04/2023 a les 15:45h

Socunbohemio, Figa Flawas i La Maria
Socunbohemio, Figa Flawas i La Maria
La FiM Vila-seca ja és aquí. Des del pròxim 4 de maig fins al 7, Vila-seca serà un gran aparador musical tant per als professionals com per a un públic general. La programació de la fira es distribuirà per diversos espais del poble costaner i posarà el focus en els artistes emergents i per a públic familiar. A continuació, llistem dotze artistes de la programació emergent d'enguany que no et pots perdre.

SARA TERRAZA
Dijous 4 de maig, 10:30h · Castell. (Escenari Petit)

La cantant barcelonina presentarà a la fira el seu segon treball, Ja ploraré després (Satélite K, 2023). Després de formar-se en jazz al Grau Superior de Música al Taller de Músics, Terraza ha forjat un estil de pop d'autor que, tot i admetre influències del jazz, també beu de l'electrònica.


MAGALÍ DATZIRA
Dijous 4 de maig, 12:25h · Castell. (Escenari Petit)

Des de la cuina (Bankrobber, 2023) és el primer àlbum en solitari de la contrabaixista i cantautora barcelonina Magalí Datzira. Forjada en l’escena del jazz, el seu nou repertori reuneix tot d’influències d’arreu, molt especialment de la música brasilera, per construir una proposta de factura pròpia en què destaca poderosament la seva veu.


SAPHIE WELLS
Dijous 4 de maig, 14:00h · Castell (Escenari Petit)

La cantant d’origen peruà Saphie Wells és un ferm valor de l’escena catalana del swing, el jazz i les sonoritats jamaicanes. El segon EP, Inside Out (autoeditat, 2022), desprèn proximitat i caliu per reflexionar sobre oposats que es reconcilien: la presència i l’absència, la dolçor i l’amargor... movent-se elegantment entre folk, pop, jazz i reggae.


ESTHER
Divendres 5 de maig, 10:30h - Castell (Escenari Petit)

La jove cantautora vinarossenca Esther Querol ‘Esther’ presenta el seu primer treball, Les cartes que mai vaig cremar (Primavera d’Hivern, 2022), on ha reunit nou cançons pròpies. Marcades per la diversitat de colors del pop d’autor i nascudes en l’àmbit casolà, han agafat la forma definitiva després de la mà de la producció d’Àlex Blat.


LA MARIA
Divendres 5 de maig, 12h - Castell (Escenari Petit)

La cantant d’Oliva Maria Bertomeu ‘La Maria’ és un dels grans revulsius dels darrers temps en l’àmbit de les músiques d’arrel valenciana. El seu primer disc es titula L’assumpció (Propaganda pel Fet!, 2023) i destaca tant per la seva veu com per la manera com reformula i rearticula els patrons de la música popular.


ELOI DURAN
Divendres 5 de maig, 17:30h - Parc de la Formiga

El cantautor tarragoní Eloi Duran presentarà a la Fira de Vila-seca el seu segon EP, El que veig quan miro (autoeditat, 2023). Definit per un pausat pop electrònic, l’artista parla d’emocions i de maneres d’estimar, a través de símbols com els planetes, i dona continuïtat al seu primer recull de cançons, Sonder (autoeditat, 2021).


SOCUNBOHEMIO
Divendres 5 de maig, 21:15h · Celler de Vila-seca

El jove cantant barceloní Artur Viñas s’ha donat a conèixer artísticament com a Socunbohemio, un dels exponents del popular ‘pop de butxaca’ que ha irromput amb força en l’escena postpandèmica amb nous plantejaments ètics i estètics. El seu primer disc, Contes de les quatre estacions (Vida Records, 2023), es mou amb to intimista a través de referències cinèfiles i literàries.


LAS BAJAS PASIONES
Divendres 5 de maig, 22:45h - Castell (Escenari Gran)

El trio barceloní Las Bajas Pasiones s’autodefineix com banda d’urban marika i punk queer. El seu tercer disc, Neocancaneo (Delirics, 2022), està farcit de ritmes ballables, de l’electrònica al reggaeton, amb lletres que combinen les reivindicacions LGTBIQ+, la dissidència i la lluita amb el goig de viure i de ballar, l’amor i el desamor.


MICROHOMES
Dissabte 6 de maig, 11h - Castell (Escenari Petit)

El trio barceloní Microhomes va ser el guanyador del Premi Joventut - Cases de la Música del Sona9 2021 amb un format acústic i casolà. En el darrer any, gràcies a una beca de Suport a la Creació, el grup ha fet un gir cap als sons més enèrgics i elèctrics de l’indie-rock, que es materialitzarà aviat en el seu segon treball.



REMEI DE CA LA FRESCA
Dissabte 6 de maig, 17:30h · Castell (Escenari Petit)

El quartet Remei de Ca la Fresca, nascut i crescut a Arbúcies, a la falda del Montseny, fusiona poesia feréstega i psicodèlia amb rock i electrònica lo-fi. El seu primer àlbum, Remei de Ca la Fresca, va ser guardonat el 2021 al concurs Erra Forta del segell The Indian Runners, amb qui comparteixen sensibilitat i gust per la fantasia sonora.


MELI PEREA
Dissabte 6 de maig, 21:15h - Parc de la Formiga

Nascuda a Bogotà i establerta a Alcanar, Meli Perea ha publicat enguany el primer llarga durada: Prisma (Guspira Records, 2023), on mescla el rap, amb els ritmes llatins i l'electrònica per parlar de problemàtiques socials com el racisme o la pressió que reben els cossos no normatius. 

FIGA FLAWAS
Dissabte 6 de maig, 22h - Castell (Escenari Gran)

El projecte vallenc Figa Flawas, integrat per Pep Velasco (veu) i Xavier Cartanyà (DJ i productor), va guanyar el Sona9 amb una proposta de músiques urbanes. Després del disc de debut, Joves tendres (autoeditat, 2022), presentaran cançons del futur EP, Romesco (Halley Records, 2023), que seguirà fidel al seu tarannà fresc i divertit.


 

LA PROGRAMACIÓ PER A PÚBLIC FAMILIAR

Al costat dels artistes emergents, la música familiar és l’altre gran pilar de la FiM de Vila-seca. En aquesta edició s’hi podran descobrir entre altres Som i serem, el cinquè muntatge de 2princesesbarbudes, que aquest cop se centra en el món dels insectes, divertit i imprescindible; Ambauka, que presentarà el quart treball, Peti qui peti! (La Catenària, 2023), amb dotze cançons sobre l’energia positiva i els valors humans; l’OMAC Juvenil i Transatlàntic, la seva relectura amb instruments tradicionals d’èxits dels catalans que van fer les Amèriques; Queralt Albinyana Blues Trio amb el muntatge El blues d’elles; la cantata participativa La Clika, impulsada per la xarxa de Cases de la Música, i la banda valenciana Ramonets, que interpreta històries quotidianes seguint l’estil del punk-rock novaiorquès de Ramones.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, festivals, llistes, FIM Vilaseca, FiM

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.